2019. január 12., szombat

Csempehatás Pouring lakkal fa poháralátéteken

A téli újdonságaink egyike a Pouring lakk, melyet már bemutattunk nektek. EBBEN a videóban nézhettétek meg az alkalmazási módjait, és EBBEN a blogposztban láthattatok egy csodásan csillogó fekete lakk tálcát és annak elkészítési módját. Most néhány poháralátétet készítettünk, melyek a megszólalásig hasonlítanak az igazi mázas csempékhez. Az elkészítésük végtelenül egyszerű, nem kell hozzá más, csak dekorgumi, Kőhatású paszta és természetesen Pouring lakk. Lássuk hogyan készültek a mázas hatású csempéink fából!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Pouring lakk
- Kőhatású paszta (mészkő)
- Dekorfestékek lágy (kekizöld, farmerkék és szeder)
- tetszés szerint Alapozó paszta (fehér)
- Rétegelt falap 12,5x12,5cm
- Média stencil TD 18x18cm/Stamperia
- Valamint: bármilyen színű dekorgumi, ragasztópisztoly, vonalzó, vágókés, festőkés, dörzspapír, szivacs és ecsetek.



Helyezzük a stencilmintánkat a négyzet alakú falapra, jelöljük be a széleit és 1,5 cm ráhagyást hagyjunk körbe a széleken (ide kerül a dekorgumiból kivágott keret majd). A dekorgumira fektessük rá a falapot és vágjuk körbe egy vágókéssel.



Az 1,5 cm távolságot a kivágott dekorgumira is rajzoljuk fel, majd vágjuk ki. A keletkezett keret lesz a csempénk széle, ami közrefogja majd a stencilmintát.



Ezután rögzítsük a stencilmintát a falapon és vastagon kenjük be a Kőhatású pasztával (mészkő színű). Ha megszáradt a 3D stencilnyomat, akkor alapozzuk le az egész felületet Alapozó pasztával. Ha nincs otthon ilyen alapozónk, akkor egy kis tégelybe tegyünk vizet és Kőhatású pasztát. Ezzel az eleggyel is alapozhatunk!



Miután megszáradtak a stencilezett minták, csiszoljuk meg egy kicsit a felületüket, hogy sima tapintásúak legyenek. Ezután ragasztópisztollyal rögzítsük a dekorgumiból kivágott keretet és fessük le azt is az alapozóval.



Jöhet a csempék festése. Dekorfestéket keverjünk el egy kis vízzel és azzal fessük le a poháralátéteinket. A még nedves festéket töröljük vissza a felületről.



A leendő csempehatású alátéteink széleit tovább dekorálhatjuk festékkel.



Végül, ha megszáradt a festett alátétünk, a közepére öntsünk egy adag Pouring lakkot. Oszlassuk el, és a csempe széleit is lakkozzuk le vele. A száradást követően (legalább 24 óra) máris használatba vehetjük a szépséges, mázas hatású poháralátéteinket.



Ha tetszett az ötlet, készítsetek ti is mázas csempéket, akár fali dekorációként, akár más ötletek kiegészítőjeként. Az elkészült munkáitokat mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...