2016. szeptember 29., csütörtök

Új Pentart termékek - Heavy body gel



A 3D hatású stencilezés, valamint a testes ornamentikák és a mixed media térhatású dekorációk szerelmesei, most egy új alapanyaggal gazdagíthatják eszköztárukat. A kétféle sűrű gélt, matt és fényes változatban hoztuk forgalomba. Sok esetben előnyösebb, ha a térhatású dekorációk nem csillannak be a rájuk kerülő effektfestékek alól, ez akkor a leginkább fontos, amikor egy régies és antikolt vagy koptatott dísztárgyat készítünk. Hasonlóan a scrapbook technikáknál is gyakran csak matt dekorációt találunk egy-egy album oldalon, vagy képeslapon. A matt heavy body gél ezekre a célokra tökéletesen megfelel. 

Ám sok esetben a fényes és csillogó dísztárgyakat részesítjük előnyben, főleg ha ünnepre vagy ajándékba készül egy alkalmi darab. Így az ilyen helyzetekben a fényes heavy body gél használata célszerű. Mindkét változat sűrű állagú, rugalmasra száradó, vízbázisú gél, mely különféle textúrák készítésére, 3D vagy sima stencilezésre, ragasztásra vagy hordozóanyagként is alkalmazható. Bármilyen felületen jól tapad, színezhető anyagában és megszáradva a felületén is.  A fényes változat teljesen átlátszóra szárad, míg a matt opálosra. 

A bemutatott dobozkán szemléltetjük mindkét heavy body gél változat karakterét, illetve bemutatjuk, hogy a szintén új ásványporokkal hogyan kombinálhatjuk őket. A 22 különböző színben és 3 féle szemcseméretben kapható, természetes ásványok őrleményeivel, fantasztikus kőhatású dísztárgyakat készíthetünk. Belekeverhetjük a heavy body gélbe, így akár stencilezhetünk is vele, vagy szórhatjuk ragasztózott felületre is. Lássuk a képeket és kellemes alkotást kívánunk mindenkinek!



Szükséges anyagok és eszközök:

-          Heavy body gel (fényes és matt)
-          Ásványpor (onix, finom)
-          Krémes akril (rose, metál)
-          Penta Collection 3D stencil
-          Stamperia kerek kartondoboz
-          Spatula vagy festőkés
-          Tetszés szerint: textilrátét és ragasztópisztoly


Keverjük össze az ásványport a matt heavy body géllel. Úgy adagoljuk a két összetevőt, hogy malterszerű állagot kapjunk.


A jól összekevert masszát egyenletes rétegben vigyük fel a kartondoboz tetejére. A doboz oldalára, körbe is kenjük a maradékból. Száradás után tovább dolgozhatunk.


A doboz dekorálását a krémes metál akrilfestékkel folytatjuk. A doboz peremét és a doboz kezeletlen részét egy festőkéssel vagy spatulával felvitt festékréteggel zárjuk.


Helyezzük a már megszáradt doboztetőre a 3D stencilünket. Ha szükséges rögzíthetjük egy ragasztószalaggal is. A stencil felső felét töltsük ki a fényes heavy body géllel, mely átlátszóra szárad. 


A stencil üresen maradt részeit töltsük fel a matt heavy body géllel, mely opálosra szárad.


Miután a stencilezett minta megszáradt, a széleit az ujjunkra nyomott, kevés krémes metál akrilfestékkel színezzük.


Végül egy a kompozícióhoz illő dekorszalaggal vagy textilszegővel keretezzük a doboz tetejének a szélét és a doboz alját. Ragasztópisztollyal dolgozzunk, így a leggyorsabb.


El is készültünk!



Ötlet, kivitelezés, fotó és szöveg: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...