2015. június 14., vasárnap

Menő táska textilfestékkel!

Itt a nyár, és még nincsen laza vállra dobható vászontáskád? Esetleg a strandra szeretnél valami trendi darabot? Hoztunk egy szuper ötletet Nektek!


A táska alapja egyszerű szabásminta alapján készül, erről ITT olvashattok részletesebben. A rajzon látható formát két vászonból kell elkészíteni, mivel a táska kifordítható lesz, így tulajdonképpen nem csak egy, hanem két táskával lesztek gazdagabbak!

 

A textilfestést a két forma összevarrása előtt kell elvégezni. Ehhez lehet stencilt választani, de akár saját, egyedi mintát is készíthettek. Ehhez szerkesszétek a feliratot számítógépen és tükrözve nyomtassátok ki. Ezt indigón keresztül rajzolhatjátok át egy öntapadós fólia hátsó oldalára. A kontúrt nagyon precízen, sniccerrel vágjátok ki, és ragasszátok a vászonra. 

 

Festés előtt a jól megszokott módon egy nylont rakjatok a belső részbe az átszivárgó festék miatt.

 

A festéshez textilfestéket használjatok és szivacsecsetet, ezzel egyenletesen el lehet oszlatni a festéket a felületen.


A sablont rögtön festés után óvatosan le lehet húzni és hagyjatok a festéknek kb- 2 óra száradási időt. Ezután sütőpapíron keresztül vasaljátok át a feliratot ezzel fixálva a festéket, így mosógépben is mosható majd.


Az összevarráshoz a felső peremet hajtsátok be mindkét anyagon és csúsztassátok egymásba a két részt. Mindezt úgy, hogy a varrott részek egymás felé nézzenek. A táskapántot a két anyag közé illesszétek a megfelelő helyekre, tűzzétek le és már csak össze kellett varrni. Ugye milyen menő?





Ötlet és kivitelezés: Varga Judit - dress lovin'
Fotók: Varga Judit és Merci-Ancsa dekor
Még több textilfestékes ötletet ITT találtok!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...