2015. január 25., vasárnap

Antikolt felület Vintage Effect Mediummal

Korábban már mutatunk Nektek egy technikát arra, hogyan lehet gyertyaviasz segítségével kopottas felületet elérni: IDE kattintva meg is nézhetitek. A gyertyaviasz alkalmazását viszont felváltja a Vintage Effect Medium, amivel sokkal könnyebben is lehet dolgozni!


Azt biztosan tudjátok, hogy az akrilfesték száradás után nem csiszolható. A Vintage Effect Medium segítségével viszont azzá válik! A művelethez válasszunk egy világosabb és egy sötétebb festékárnyalatot.


Elsőként azt a színt kenjük fel, ami majd a visszakoptatás során látszani fog. Célszerű a sötétebb árnyalatot választani!


Ezután nincs más dolgunk, mint a folyékony Effect Mediumot felvinni a felületre. A folyékony szert nem kell a teljes felületen eloszlatni, elég ha az élekre és a koptatni kívánt részekre kenünk belőle, dolgozzunk szálirányban...
 

Kb. 15 perc száradás után vigyük fel a világosabb árnyalatot, és várjuk meg a teljes száradást.


Ezután jöhet a koptatás! Használjunk 120-as csiszolópapírt és szálirányban koptassuk a felületet. A felső réteg könnyedén kopni fog ott, ahol Vintage Effect Medium van alatta. A csiszolás végeztével alaposan portalanítsuk a tárgyat.


A koptatott felületet tovább díszíthetjük stencillel vagy éppen 3D sablonon keresztül kialakított struktúrált mintával. Utóbbihoz használhatunk struktúrpasztát vagy 3D por és akrilfesték keverékéből kialakított masszát.A koptatott felületet mindenképpen kezeljük le matt, vízbázisú lakkal!

Dekoratőr: Czippel Judit

A teásdoboz elkészítését nézzétek meg videón is, és ha tetszett, készítsétek el Ti is a saját verziótokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...