2014. május 14., szerda

Szirmos kaspó

A szirmokból álló kaspó nem újdonság, viszont eddig főleg csak műanyag kanalakból láthattuk fehéren vagy ombre stílusban. Készíthetjük viszont fa kiskanalakból is, ezeket ugyanis akrilfestékkel csodásan lehet festeni.
 
__CSC0304


__CSC0292__CSC0296

Kaspó alapnak egy régi kerámia kaspót használhatunk, amit metál lila színnel fessünk le. Ez azért fontos, mert – bár a kanalak majd fedik a kaspót – itt ott lehetnek rések, ahol nem szép, ha más szín kandikál ki.

__CSC0183

__CSC0179

Ezután a kanalak egy részét teljesen lefesthetjük és méretre vághatjuk, ezekből lesznek a legfelső szirmok, amiket hobbyragasztóval rögzíthetünk a kaspóra. Itt azért kell kicsit játszani azzal, hogy pont körbe kijöjjenek a szirmok.

__CSC0185

__CSC0187

__CSC0189

__CSC0192

Ha sima kaspónk van, akkor ez a nyéllel való trükközés nem fontos, ennek a kerémiának azonban a szélén van egy perem, ami törést okoz a következő sziromsornál. Ennek kiküszöbölésére jó a nyelek megtartása, hisz a következő sziromsor már erre kerül felragasztásra.

__CSC0194

A többi sziromnál már csak a kanalak végét használjuk, de itt is ki kellett trükközni pontosan milyen magasságba kerüljenek, hogy a kerületen szépen egymás mellé sorakozzanak.

__CSC0196

__CSC0201

__CSC0308__CSC0326

A legvégén ezt oldószeres lakkal kenjük át, így még szebb lesz a fénye és az sem baj, ha öntözéskor ráfolyik a víz. Arra azért figyeljetek, hogy bármilyen kaspót is csináltok, amibe föld kerül, ott “gondoskodjatok a pangó víz elvezetéséről” (McMenemy Márk) egy alátét tálkával, vagy dupla kaspóval, különben a növény előbb-utóbb megadja magát…

A fa kiskanalak beszerzéséhez javasoljuk a Dekorella Shop-ot!
Ötlet, fotó és styling: Varga Judit

Az anyag az A Mi Otthonunk magazin 2014. márciusi számában jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...