2013. december 14., szombat

Karácsonyi menütábla

A karácsonyi nagy hajrában már nem nagyon van ideje az embernek dekorálgatni, de ha mégis, akkor itt egy remek ötlet az ünnepi menüsorhoz!

__CSC0630 


Készíthetünk díszes krétatáblát az ízletes falatok mellé, amire krétával írhatjuk fel az ételsort. Az ünnepek után pedig konyhai üzentőtábla is válhat belőle! Ráadásul kevés alapanyag kell hozzá: mdf alap, fehér és piros akrilfesték, 3D por, ecset, szivacsecset.

__DSC0572 

Először keverjük össze 2:1 arányban a festéket és a 3D port csomómentesre.

__DSC0574 

Hordjuk fel a festéket ecsettel (ne használjunk szivacshengert, mert a sűrű masszát magába szívja és így nem lehet szépen teríteni vele a réteget).

__DSC0575 

A száradással elég sokat kell várni, ez akár egy óra is lehet, vagy több. Miután megszáradt még egy réteg biztosan kell, és ha szépek az ecsetvonások (nem túl mélyek a barázdák), akkor nincs szükség harmadik rétegre. Teljes száradás után viszont alaposan le kell csiszolni a felületet, hogy tökéletesen sima legyen. Ezért is kell a több réteg, nehogy az mdf lap előbukkanjon a művelet közben.

__DSC0578 

Ezután jöhet a portalanítás és a szélek festése, amit egyszerűen szivacsecsettel pamacsolhatunk végig. Ezt a részt érdemes le is lakkozni, ehhez használjunk matt, vízbázisú lakkot.

__DSC0579 

Aztán már lehet is felvésni a menüsort. A táblát nedves szivaccsal lehet a legszebben letörölni.

__DSC0580_

Tádááám:

__CSC0618 

Fehérre festett, masnis fa figurát rakhatunk mellé dekorációnak, ez tényleg 5 perces művelet, és rengeteg karácsonyi figura közül lehet választani!

__CSC0632 

__CSC0636__CSC0634

__CSC0638 

__CSC0642__CSC0632__

Egy másik, táblafestékkel készült anyagunkat ebben a videóban nézhetitek meg. A menütábla az A Mi Otthonunk magazin 2013 ünnepi duplaszámában jelent meg.

Készítette: Varga Judit / blog.juditu.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...