2013. november 1., péntek

Kontúrozott gömbök

A szétnyitható, többféle méretben is kapható műanyag gömböket sokféleképpen lehet dekorálni. Mutatunk egy nagyon elegáns megoldást, amihez mindössze kontúrozóra, glitterporra, tollakra és szalagra van szükség, viszont annál több kézügyességre!

Először szedjük szét a gömböket, így könnyebb a díszítés.


Ezután már lehet is kezdeni a kontúrral való "rajzolást". Ezt főleg gyakorlott kezeknek ajánjuk, aki még nem dolgozott kontúrral, az előtte sima felületen gyakoroljon.


Először rajzoljunk egy kérdőjelet, amit a másik irányból S betűvé formálunk. A mozdulatok lényege az, hogy amikor a kontúrt elindítjuk, egy picit megnyomjuk a tubust, ekkor több festék jön ki, de utána rögtön kanyarítjuk is az ívet, ami így vékonyabb lesz. Lendületes, gyors mozdulatokkal lehet szép formákat kialakítani.Tehát kérdőjel, majd kiegészítjük S betűvé...


A kis szirmokat nem a szártól kifelé, hanem fordítva, a szár felé kell húzni, így lesznek szép cseppalakúak.Ahogy végeztünk az egyik félgömb kontúrozásával rögtön szórjuk is bele a glitterport (ha a kontúr idő előtt megszárad, nem tapad meg benne a glitter).Ezután díszítsük ki a gömb másik felét is, majd várjunk kb. 30 percet, míg a kontúr tökéletesen megszárad.


Ezután puha ecsettel söprögessük le a felesleges glitterport. A maradékot gyűjtsük össze és szórjuk vissza a dobozba, így nem vész kárba.

Az így elkészült gömböket díszítsük tollakkal, masnival, majd damil vagy vékony szalag segítségével fellógathatjuk.


A gömböket ajándékba is adhatjuk, a belsejébe bonbont, csokit, szaloncukrot, vagy mézeskalácsot is rakhatunk.

Dekoratőr: Boda Gabriella
Styling és fotó: Varga Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...