2016. október 20., csütörtök

Szív doboz tükör permetfestékkel


Ahogyan tegnap már beharangoztuk, egy roppant izgalmas új készítmény párossal bővült a Pentart termékpalettája. A tükör festékpermet két változatban, üvegre és műanyagra alkalmazható verziókban kapható. Az üvegre való tükörpermet üvegtárgyakhoz, míg a másik változat átlátszó műanyag tárgyakra használható. Fontos tudni, hogy a kettőt, nem lehet felcserélni. Mindkettő csak arra a felületre használható, amelyre kifejlesztették, különben az eredmény nem lesz megfelelő. Sík és domború felületeken egyaránt gyönyörű tükör-effektet hozhatunk létre velük. Mindig az adott átlátszó tárgy hátoldalán dolgozzunk, mert a tükörhatás a másik oldalon, az üvegen vagy az átlátszó műanyagon keresztül érvényesül csak. A tükörpermet réteget száradás után védjünk a védőlakk permettel, mely ugyancsak egy új termékünk. A védőlakk permet egy vizes bázisú lakk.  Spray (pumpás) kiszerelésben hoztuk forgalomba így könnyen eloszlatható vele a kifújt lakkréteg, akár nagyobb felületen is. Strukturált vagy érzékeny felületek védelmére javasoljuk, pl. tükör permetfestékkel, vagy Media mist-tel díszített tárgyak megóvására. A lakkozott tükörréteg végső lépéseként helyezzünk egy sötét színű hátteret (pl. kartonlap) a tárgy mögé, vagy fessük le akrilfestékkel. Most egy átlátszó, műanyag bonbonos dobozt mutatunk Nektek, melyet a műanyagra való tükör permetfestékkel varázsoltunk tükrössé. Reméljük, hogy elnyeri a tetszéseteket ez a hihetetlenül izgalmas új termék páros, kiegészítve a védőlakk permettel! Izgalmakkal teli felfedezést és kellemes alkotást kívánunk nektek!




Szükséges alapanyagok és eszközök:

-          Védőlakk permet
-          Krémes akrilfesték, selyemfényű (ice blue) 
-          Stamperia nyomdák 
-          Stamperia öntapadós gyöngyök 
-          Átlátszó műanyag doboz (Pl. konyakmeggy)
-          szivacsecset
-          A doboz címkéjének eltávolítására: alkohol (Pentart alkoholos oldószer)
-          Műanyag kés vagy spatula és ecset 


Távolítsuk el a doboz címkéjét. Ezt alkohollal a legegyszerűbb megtenni, vagy egy éjszakára áztassuk be langyos vízbe. Ecseteljük be a címkét, majd óvatosan vakargassuk le a papírt.Vigyázzunk, hogy ne sértsük fel a műanyagot, mert a későbbi díszítés során ez látszódna!


Alaposan tisztítsuk meg az átlátszó doboztető belső felét, majd az oldószeres nyomdapárnával és a nyomdákkal tetszőlegesen díszítsük.


Ha megszáradt a nyomdás minta, jöhet a tükör permetfesték. Egyszerűen fújjuk a permetet az átlátszó műanyag doboz belső felére (fontos, hogy a felület tiszta legyen, így ha esetleg a nyomdázás során szennyeződés vagy zsír került rá, akkor azt mindenképpen távolítsuk el), oda ahol a nyomdás minták is vannak. Elég egy vékony réteg is, ha több réteget fújunk, túlságosan feloldódhat a nyomdaminta, mint azt a személtető képen is láthatjátok. Bár a tükrös felén ez nem okoz problémát. A fújás közben lehetőleg a tárgy, fekvő pozícióba legyen. Az új réteg fújása, az előző réteg teljes száradását kövesse. Ne használjuk átlátszó műanyag felületekhez az üvegre való tükör permetfestéket, mert megmarhatja a műanyagot és a tükör hatás, így elvész (megvakul). Ugyan így az átlátszó műanyag felületekre való tükör permetfestéket se használjuk üvegre.


A tükörréteg száradását egy ventillátorral vagy hideget is fújó hajszárítóval gyorsíthatjuk. Így a benne lévő oldószer gyorsabban elillan. A száraz réteg egy porszerű bevonat, ami sérülékeny, éppen ezért védenünk kell a védőlakk permettel. Vékony rétegben fújjuk le, ne tocsogjon a lakkban a felület. Inkább még egy réteget fújjunk száradás után, ha szükséges.


Záró akkordként krémes akrillal fedjük a rétegeket. Majd a doboz alját is fessük be az akrillal.


Természetesen a dobozkát még tovább díszíthetjük, akár néhány öntapadós gyönggyel is.


Ha ezzel is megvagyunk, akkor belenézhetünk dobozunk tükrébe és megpillanthatjuk annak létrehozóját. Alkossatok szépeket, várjuk az ötleteket és a képeket a Facebook oldalunkra!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...