2016. szeptember 27., kedd

Új Pentart termék - matt decoupage ragasztólakk

Szintén új termékünk a már nagyon régóta várt, matt decoupage ragasztólakk, mely teljesen mattra szárad. A ragasztólakk géles állagának köszönhetően könnyen kenhető és nem szárad túl gyorsan, így a minta még mozgatható, valamint kiváló vékonyabb papírokhoz is, így kifejezetten szalvétához ajánljuk. Kezdők is bátran kísérletezzenek vele, a siker garantált! Matt akrilfestékekkel kombinálva tökéletesen beleolvad a környezetébe anélkül, hogy a papír széle látszódna. Jöjjön most egy egyszerű, de kedves dobozka, amin bátran ki lehet próbálni a ragasztólakkot sőt, a tegnap bemutatott krémes akrillal is lehet játszani egy kicsit.



Felhasznált anyagok és eszközök:

Szalvéta
Decoupage ragasztólakk, matt
Krémes akrilfesték, ivory, nimbus, baby blue
Öntapadó félgyöngy, Stamperia
Ovális háncsdoboz
Ecsetek, festőkés



Tekintettel arra, hogy a háncs eléggé világos színű, így most az elefántcsont (ivory) és az esőfelhő (nimbus) színű krémes akrilfestékeket használjuk az alapozáshoz, finoman vegyítve a színeket.(Természetesen használhatunk alá alapozó festéket is.)


Válasszuk szét a szalvéta rétegeit, csak a legfelsőt használjuk. A biztosabb tartás érdekében érdemes a szalvéta alá és fölé is kenni a ragasztólakkból, főleg nagyobb felületek esetén, még szalvéta ragasztásakor is.


Simítsuk rá a szalvétát a ragasztózott felületre és kenjük át felülről is.


Miután megszáradt a ragasztólakk, csiszoljuk le a szalvétából lelógó részeket és elszórva ragasszuk fel az öntapadó félgyöngyöket.


A doboz aljához nyomjunk ki egy tányérra az elefántcsont (ivory) és bébi kék (baby blue) árnyalatokból, majd egy szélesebb ecsettel és / vagy festőkéssel hullámos mozdulatokkal  kenjük fel a két színt a doboz oldalára úgy, hogy ne keverjük teljesen össze a színeket, így jópofa átmeneteket kaphatunk. Fessük le a doboz belsejét is bármelyik eddig használt krémes akrillal, vagy akár vegyítve őket, ahogy tettük ez a doboz oldalával.


 El is készültünk!



Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear
Leírás: Pentacolor Kft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...