2014. január 9., csütörtök

Farsangi maszk

A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. Így tehát itt az idő, hogy olyat ötletet mutassunk Nektek, amik ehhez az ünnepi időszakhoz kapcsolódnak.A farsangi álarc elkészítéséhez szükségünk lesz egy papír álarcra, alapozóra, fekete matt akrilfestékre, arany viaszpasztára, arany glittertollra (mely új termékünk és hamarosan több színben is kapható lesz), ecsetre és ceruzára.


Alapozás után ceruzával rajzoljuk meg a maszkra azokat a részeket, amiket majd ki szeretnénk festeni.

Használjunk mat akrilfestéket és fényes viaszpasztát a dekorációhoz, mert ezek nem csak színben, de fényességben is kontrasztosak egymással és így még érdekesebb lesz az összhatás. Természetesen használhatunk metál arany akrilfestéket is, de a viaszpaszta arany fénye sokkal elegánsabb, kifinomultabb a maszkon.


A matt és fényes részek találkozását arany glittertollal díszítsük ki, valamint a szem körüli részeket is ezzel dekoráljuk, majd hagyjuk megszáradni (kb. fél óra). Végül kössünk szaténszalagot a maszkra és indulhatunk is a farsangi bálba:

Készítette: Boda Gabriella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...