2015. szeptember 21., hétfő

Kulcstartó szekrény akár kezdőknek is!

Ajándékoznál? Kipróbálnád a transzferálást és a dekupázs technikát? Mutatunk Nektek egy egyszerű ötletet, amit kezdők is bátran kipróbálhatnak, a sikerélmény garantált!

Az elkészítéshet az alábbi alapanyagokra lesz szükségetek:


- Natúr fa kulcsos szekrény
- Akril alapozó
- Dekor Paint Soft festék (fehér, vintage barna, türkizkék, cappuccino)
- Dekor matt lakk
- Decoupage ragasztólakk
- Rizspapír
- Lézerrel nyomtatott minta vagy felirat
- Transzfer oldat
- Lapos ecset, szivacsecset és egy durvább szőrű ecset
- Vattapálcika
- Fa spatula
- Maszkoló szalag a rögzítéshez


Alapozzuk le a szekrényt, majd száradás után fessük át a kereten belül lévő részt cappuccino színnel, a keretet és a többi részt pedig a vintage barna árnyalattal.


A festék száradása után, egy durvább szőrű ecsettel kenjük át a szekrényünk külső részét úgy, hogy az ecsetben éppen csak egy pici festéket hagyjunk, a felesleges festéket itassuk le egy papírtörlőn. Ez az úgynevezett szárazecset technika.


Ezután mártsuk vízbe a szivacsecsetet (csak nedvesnek kell lennie), majd kicsi fehér festékkel töltsük fel és jól dolgozzuk el pl. egy műanyag felületen, kicsit ütögetve a szivacsecsetet. Így egy híg fehér árnyalatot kapunk, amivel alaposan kenjük át a koptatott részeket. Ettől kapjuk meg a fakó hatást.

A tükrösen kinyomtatott feliratot mintával lefelé, maszkoló szalaggal rögzítsük, majd jöhet a transzferálás. Ennek pontos menetét ezen a videón nézhetitek meg:


Tehát első lépés az ÁTITATÁS:


Majd DÖRZSÖLÉS:


És a minta máris a felületen van:


A rizspapírból kitépett mintát, rögzítsük a decoupage ragasztóval: kenjük be a felületet, helyezzük rá a rizspapírt, majd felülről is kenjük át ragasztóval. Ügyeljünk arra, hogy ne keletkezzen gyűrődés vagy levegőbuborék, az ecsettel belülről kifelé dolgozzunk!

Ezután a rizspapír színeivel harmonizáló akrilfestékekkel szivacsecset, vagy sörtés ecset segítségével picit mossuk össze a színeket az alappal.

Az éleket finoman emeljük ki fekete akrilfestékkel, szivacsecset segítségével. A szivacsecsetben kevés festék legyen és azt óvatosan húzkodjuk az éleken!


Végül lakkozzuk le az egész felületet!




Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit

Továbbiinspirációt a transzferálás és dekupázsolás technikájára ITT találsz!

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Der Artikel scheint mit sehr interessant zu sein. Ich habe viel von Bauen und Homedesign erfahren. Der Autor hat sicher viel Recht.

    VálaszTörlés