2019. február 13., szerda

Dobozok Bársonyporral, Máz hatású viaszpasztával és Hajlítható fával

A Bársonyporainkat már jól ismeritek és szeretitek. Néhány háncsból készült dobozkát díszítettünk most velük, amelyhez Máz hatású viaszpasztát is használtunk. A fényes és csillogó effektek nagyon jól passzolnak a telt és mély tónusú bársonyos felületekhez. Az ellentétes harmóniát néhány Hajlítható fadísszel egészítettük ki. Lássuk, hogyan készültek a díszdobozok, melyeket a közelgő Valentin napra is felhasználhattok, édességnek vagy apró ajándékoknak.


Szükséges anyagok és kellékek:

- Bársonypor (fekete)
- Máz hatású viaszpaszta (down glory/sunset blush és lilac glamour/lilac)
- Matt akrilfesték (fekete)
- Öntapadó hobbiragasztó
- Expressz ragasztó vagy faragasztó
- Lakk-spray (fényes)
- Hajlítható fa (virág kör 12cm és 7cm)
- 5 részes háncsdoboz szett (cikkszám: 12903)
- Valamint: ecsetek, opcionálisan ragasztópisztoly


Először fessük le a két doboz tetejét és alsó részét, valamint a Hajlítható fadíszeket (virág/rozetták) a fekete matt akrilfestékkel.


Ha megszáradtak a festett felületek, jöhet a Máz hatású viaszpaszta. A nagyobbik virágdíszt, a nagyobbik doboz alját, valamint a kisebbik doboz tetejét „mázazzuk”. Egy ecset segítségével, vagy az ujjunkkal vigyük fel a felületre a viaszpasztát és hagyjuk megszáradni. Kétféle színű Máz hatású viaszpasztát használtunk, felváltva!


Ezután a fényes lakkal fújjuk le a viaszpasztás részeket, így tehetjük időtállóvá az eozinhatású felületet. Természetesen használhatunk olyan Pentart oldószeres lakkot is, amit ecsettel tudunk felvinni (Fényes lakk - oldószeres vagy az új Színtelen fényes lakk - oldószeres).


Ezután jöhetnek azok a felületek, amelyeket nem viaszpasztáztunk. A nagyobbik doboz teteje, a kisebbik doboz alja és a kisebbik virágrozetta. Ezek az alkatrészek lesznek Bársonyporral bevontak. Az Öntapadó hobbiragasztóval kenjük le a felületüket. Átlátszóra, fényesre fog száradni, és természetesen nagyon tapadóssá válik, ebbe ragad majd bele a Bársonypor. Szórjunk egy adagot a ragacsos felületre (a flaska csőrét vegyük le), és az ujjunkkal simogassuk bele. A felesleget seperjük le és tegyük vissza a fiolába.


Elkészültünk a dobozkák mázazásával és bársonyporozásával. Nem maradt más hátra, mint rögzíteni a Hajlítható fadíszeket a dobozok tetejére. Expressz ragasztó vagy bármilyen faragasztó, de még a ragasztópisztoly is alkalmas erre a műveletre. Hagyjuk teljesen megszáradni őket, és készen is vagyunk a munkával.


Reméljük elnyerte a tetszéseteket ez az ötletünk, és ti is készítetek hasonlóan elegáns dobozkákat Valentin napra. Természetesen nemcsak édességet és ajándékot tehettek bele, hanem akár az ékszereiteket is. Pentart Dekor csoportunkban szeretettel várjuk az alkotásaitokat!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...