2019. február 10., vasárnap

Ajándék Valentin napra

A kézzel készült ajándékok igazán személyesek és névre szólóak. Valentin vagy Bálint napon az általunk szeretett személyt ajándékozzuk meg valami apró figyelmességgel. A mi általunk készített ajándékhoz, kartonpapír, néhány fémdísz és két darab joghurtos pohár szükségeltetik. Lássuk, hogyan készül a „szerelemkehely”!




Szükséges anyagok és kellékek:

- 2db joghurtos pohár (bármilyen)
- Egy vastagabb karton (A4-es méretű)
- Matt akrilfesték (az új titánfehér színű)
- Dekorfesték lágy (méregzöld vagy borókazöld)
- Dekormetál matt festék (arany színű)
- Dekupázs ragasztólakk-matt
- 3D dekortoll csillogó (arany)
- Expressz ragasztó vagy ragasztópisztoly
- Dekupázs rizspapír A3, 29,7x42cm/DFSA3020
- Fém díszítőelemek
- Bármilyen Chipboard minta
- Valamint: hurkapálcika vagy fa hústű, papírvirágok (hobbiboltokban beszerezhető), ecsetek, szivacsecset, olló, vágókés, smirgli, ceruza és modellgipsz.


Egy vastagabb fehér papírból készítsünk szív alakú sablont. Helyezzük a kartonra, rajzoljuk körbe, és vágjuk ki ollóval vagy vágókéssel. Ezután a karton szívet alapozzuk le Matt akrilfestékkel (titánfehér). A szívforma magassága 17cm, a legszélesebb pontja pedig 13,5cm.


Ezután a sablon szívet és a fehérre festett kartonszívet is kenjük be a Dekupázs ragasztólakkal (matt). Majd nyomjuk őket a ragasztós felükkel a kiterített rizspapírra. Vágjuk körbe őket és a színüket is kenjük le a dekupázs ragasztóval.


Ha megszáradtak, kenjük le a dekupázs ragasztóval a hátulsó felüket, helyezzük a pálcikát a karton szívre és nyomjuk össze a két beragasztózott felet.


Elkészült az alapunk, fessük le a fém kiegészítőket és a Chipboard mintát a méregzöld vagy borókazöld színű Dekorfestékkel. Ha megszáradt a festék, az arany színű Dekormetál festékkel antikoljuk a díszeket és a szív forma íves peremeit.


Ezután a szív összefutó szárainak a szélét is antikoljuk az aranyszínű festékkel (használhatunk metál akrilfestéket is). A díszeket Expressz ragasztóval vagy ragasztópisztollyal rögzíthetjük a felületen.


A papírvirágokat is ragasszuk fel, majd a csillogó 3D dekortollal díszítsük tetszés szerint a szív egyes részeit és a ráragasztott díszeket. Ha megvagyunk, tegyük félre, és kezdjünk neki a joghurtos pohár átalakításához. A tiszta felületet egy dörzspapírral érdesítsük fel, hogy a festék jobban megtapadjon rajta.


Alapozzuk le a joghurtos poharat a fehér akrilfestékünkkel. Amíg szárad, készítsük el a sablonját a pohár oldalára kerülő rizspapírnak. A másik műanyag poharunk felső peremét és az alját vágjuk le, majd a fennmaradó testet vágjuk ketté, így megkapjuk a pontos palást méretet. Terítsük ki a rizspapírunkra, rajzoljuk körbe, és vágjuk ki a formát.


Kenjük be a lealapozott poharunkat a matt dekupázs ragasztóval, és simítsuk rá a palást alakú rizspapírunkat. Ezután fessük le a Dekorfestékkel a felső és alsó peremet. Végül díszítsük a 3D dekortollal és a Dekormetállal őket.


Utolsó mozzanatként a pálcikára ragasszunk a maradék kartonból egy korongot, majd a pohár aljába ragasszuk bele, ragasztópisztollyal. Keverjünk egy kevés gipszet és öntsük fel a poharat, ha megkötött fessük le a gipsz tetejét Dekorfestékkel. További díszeket ragaszthatunk a pohárba, vagy tehetünk bele édességet is akár.


Ha ti is kedvet kaptatok Valentin napra ajándékokat készíteni, akkor mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...