2019. január 5., szombat

Téli hangulatú falikép

Egy ovális alakú feszített vászonra is készíthetünk applikált képet. A hideg évszak beköszöntével hangulatos téli tájképet varázsolhatunk a vászonra, ami remek dekorációja lehet az otthonunknak. Egy téli tájképet ábrázoló rizspapírra van csak szükségünk, csipkére, néhány termésre és textilszalagokra. Lássuk, hogyan készül a havas atmoszférát árasztó falikép!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Feszített vászon - ovális 25x1,8x20cm KTL 11 cikkszám: 8652
- Stamperia dekupázs rizspapír - A4, DFSA4328
- Dekupázs ragasztólakk - matt
- Alapozó paszta-lágy
- Szivárvány paszta
- Tetszés szerint: Chameleon gyöngyház akrilfesték (zöld-lila)
- Polisztirol mini hópihe: 24498 cikkszám
- Valamint: apró tobozok, fehér szalag, csipke, jutazsákdarab, ecsetek, festőkés, olló, smirgli, ragasztópisztoly és egyéb kisméretű termések, rátétek.



Először helyezzük a rizspapírunkat az ovális alakú feszített vásznunkra. Majd a széleket simítsuk le és egy dörzspapírral „vágjuk” le. Ezután az ovális képet helyezzük egy jutazsák darabra vagy egy durva szövésű maradék anyagra. Rajzoljuk körbe a zsákot, és vágjuk ki ollóval az íves darabot.



A rizspapírunk szükségtelen darabjait tépjük le, és ragasszuk fel az alapra Dekupázs ragasztólakkal (matt).



A kép felragasztása és lakkozása után a Dekupázs ragasztólakkal rögzítsük a csipkénket is a feszített vászonhoz. Csak az alját kenjük be a ragasztóval, a tetejét nem szükséges. A jutazsák darabunkat az Alapozó pasztával vastagon bekenve rögzítsük.



A kép csipkével szegélyezett részére is tegyünk egy darabot a durva szövésű anyagunkból. Ezzel el is készült az alapunk, amit tovább díszítünk.



A Chameleon gyöngyház akrilfestékkel randomszerűen fessük le az ovális keret egyes részeit. Majd az Alapozó pasztával fessük le a tobozokat és a díszeket. Egyszerűbb úgy dolgozni, hogy először felragasztjuk ragasztópisztollyal a díszeket, és ezután festjük őket a fehér pasztával.



A fehér szalagunkból kössünk masnikat, és ragasszuk fel azokat is a képre. Ezután tegyünk a Szivárvány pasztánkból a keret egyes részeire foltokat.



Végül a díszekre és a közöttük lévő résekbe is tegyünk egy kevés Szivárvány pasztát. A paszta felvitele festőkéssel a legegyszerűbb.



Szeretnénk, ha ti is készítenétek téli dekorációkat, melyeket Pentart Dekor csoportunkban is megmutatnátok nekünk. Kellemes és izgalmas alkotást kívánunk nektek!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...