2019. január 19., szombat

3D csipkeminta vasaló formájú dobozon Modellező pasztával

A Modellező pasztát már ismeritek, számos bejegyzésben és videóban bemutattuk már nektek. Most egy vasaló alakú fadobozra készítettünk a segítségével 3D csipkemintát. A rugalmas és könnyen ragasztható Modellező pasztából készült díszeket bármilyen felületre használhatjuk. Könnyen festhető és tovább díszíthető, így az alkalmazása széles spektrumon mozog. Lássuk hogyan készült a szóban forgó használati és dísztárgy!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Modellező paszta
- Alapozó paszta - lágy (fehér)
- Öntapadó hobbiragasztó
- Antikoló festék (sötétbarna) vagy barna akrilfesték
- Szilikon nyomóforma, lágy - csipke sorminta (használhatunk textil csipkét is, ha nincs ilyen formánk)
- Fém kiegészítők (opcionális): kerek fogantyú és sarokvédő
- Vasaló formájú doboz
- Valamint: ecsetek, szivacsecset, ragasztószalag, festőkés vagy kenőlap, törlőpapír és csillagcsavarhúzó a fémdíszek felszereléséhez.


Fektessük le a szilikon nyomóformánkat és egy kenőlappal vagy festőkéssel egyenletesen oszlassuk el a Modellező pasztát a formában. Teljes száradás után az elkészült csipkeszalag könnyen kivehető a formából.


Ezután egy szivacsecset segítségével kenjük be a fadoboz oldalait, és a Modellező pasztából vagy textil csipkéből készült szalagokat az Öntapadó hobbiragasztóval. Majd ha a ragasztó átlátszóra száradt, ragasszuk a fadobozra a csipkeszalagokat. A vasaló formájú fadobozhoz 2db egyforma mintájú csipkeszalag szükséges!


A 3D csipkemintával díszített dobozt fessük le az Alapozó pasztával (fehér).


Ha megszáradt az alapozás, vegyük elő a sötétbarna színű Antikoló festékünket (vagy barna akrilfestéket) és egy kisebb adagot vegyünk ki belőle. Egy kevés vízzel hígítsuk fel és kenjük a dobozunkra. Törlőpapír segítségével szedjük vissza a festéket, így csak a mélyedésekben lesz sötétebb árnyalatú a ráfestés.


A megszáradt barna festést tovább díszíthetjük, ha ragasztószalaggal néhány sávot készítünk a minta fölé. Itt már nem kell az Antikoló festéket hígítani vízzel (használjunk szivacsecsetet).


Végül szereljük fel a fém kiegészítőket egy csillagcsavarhúzó segítségével. Ha szeretnénk, akkor transzparens Befejező viasszal kezelhetjük a dobozt!


Ha ti is díszítettetek már igazi régi szenes vasalót, vagy ilyen formájú fadobozt, akkor ne habozzatok és mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban.



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

2 megjegyzés:

  1. Zoli hatalmas gratula, mindig meg tudsz lepni :) Csodák születnek a kezeid alatt mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gizella! Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...