2018. december 2., vasárnap

Régiből újat - Adventi mécsestartó szív

A közelmúltban megjelent Pentart újdonságok közül most a Titánfehér matt akrilfestéket mutatjuk be Nektek. A régi, hagyományos matt fehér akriltól annyiban különbözik, hogy magasabb a pigment tartalma és picit sűrűbb is, ezért jobban fed. Sűrűsége okán pedig gyorsabban is szárad. Használata teljesen megegyezik a matt akrilokéval, ecsettel és szivacsecsettel egyaránt remekül eloszlatható a felületen. Most az újrahasznosítás jegyében egy régi mécsestartót öltöztetünk új ruhába.


Szükséges anyagok és kellékek:

- Mécsestartó
- Rizspapír
-
Akrilfesték matt (jégkék, titánfehér)
- Szivárványpaszta
- Kontúrozó festék (fehér)
- Glittertoll
- Glamour metál akrilfesték (ezüstfekete)
- Decoupage ragasztólakk (matt)
- Fa hópelyhek
- Termések
- Lapos ecset, csiszoló hasáb



 Az egységes fehér felület érdekében fessük le a formát titánfehér akrilfestékkel, ami egy rétegben is fedi a korábbi natúrfehér felületet.


Ezt követően szárazecset technikával jégkék akrillal színezzük az éleket egy szivacs segítségével. Ezt a mozzanatot ugyanúgy végezzük, mint amikor ecsettel dolgozunk: a festékbe mártott szivacsból egy papírtörlőn töröljük ki a festék nagy részét. Egészen kevés maradjon, ezzel ütögessük körbe finoman a formát és a mécsesek helyét.


A szokásos módon ragasszuk fel a rizspapírból kivágott képet.


Miután megszáradt a kép, szivárvány pasztát oszlassunk el egyenletesen a felületen, a képen kívül eső részeken egy festőkés segítségével a jeges hatás érdekében. Nem kell tökéletesen elsimítani, érdekesebb és jobban csillog ha egyenetlen a felület.


A kép egyes elemeit kiemelhetjük fehér kontúrozó festékkel és dekorálhatjuk kedvünk szerint csillámtollal.


 Készítsünk kiegészítő dekorációt néhány (mű)fenyő, ill. tujaággal és termésekkel, amit műhó spray-vel kicsit havassá varázsolhatunk


A dekoráció részeként felkerülő fa hópelyheket ezüstfekete Glamour metál festékkel szinezzük, amit kétszer fessünk le a megfelelő fedés érdekében, így a világos háttéren jól látható lesz a metálos csillogás.


 Utolsó simításként szaténszalag került rá és mécsesek az üregekbe. Rövidesen meg is gyújthatjuk az első gyertyát adventi asztaldíszünkön.


 Ötlet, kivitelezés és fotó: Kalmár Tímea - DecoMűhely

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez az ötlet, mutatós lett! Azért is tetszik és találom hasznosnak ezt a blog bejegyzést, mert újrahasznosítod a már feleslegessé vált tárgyakat benne. Szeretem ezeket a tippeket, ahol újrahasznosítanak alapanyagokat. Ez az ötlet is hasonlító, kávéscsészékből lesz karácsonyi dísz. https://lakberinfo.hu/wow/csinald-magad/2018-11-26-adventi-disz-megmentett-kavescseszekbol/

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...