2018. november 30., péntek

Új termékcsaládunk a Hajlítható fa

Remek újdonsággal bővült a kreatív kellékeink skálája, melyet ebben a posztban szeretnénk nektek bemutatni. A hajlítható fadíszek új távlatokat nyitnak a bútorfestők és hobbidekorációkat készítők körében. A természetes fát is tartalmazó, préselt díszek tulajdonságai megegyeznek a fából vagy MDF-ből készült, már általatok is ismert kiegészítőinkkel. Ugyanúgy csiszolhatóak, festhetőek, lakkozhatóak és díszíthetőek akár az említett társaik.
Ám van egy remek tulajdonságuk is, mégpedig az hogy hő hatására hajlíthatóvá válnak. Hobbi hőlégfúvóval, barkács-hőlégfúvóval, de akár nagyobb teljesítményű (1600W) hajszárítóval is hajlékonnyá tehetjük a bordűröket vagy a díszes rátéteket. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően íves felületekre is ráragaszthatjuk őket Expressz ragasztóval, ragasztópisztollyal vagy faragasztóval. A termékcsaládban különféle díszléceket, bordűröket, faragványokhoz hasonló rátéteket találhattok. Mi most egy faládikón mutatjuk be nektek a Hajlítható fa alkalmazását. Lássuk hogyan készült a kincsesláda!


Szükséges anyagok és kellékek:

Hajlítható fadíszek: nagy és kicsi rozetták (RZ 0280, RZ0260) és bogyómintás díszcsík (MD 0719)
Dekormetál matt festék (csokoládé)
Antikoló festék (krémzöld)
- Antikoló festék eltávolító
- Dekupázs ragasztólakk - matt
- Expressz ragasztó (vagy faragasztó, vagy ragasztópisztoly)
- Hobbi hőlégfúvó, vagy barkács-hőlégfúvó, vagy hajszárító (1600W)
- Fém kiegészítők -  fém fogantyú, kerek/27513 és fém dobozláb/27506
- Stamperia dekupázs rizspapír: DFSA3019/29,7x42cm
- Pentart íves tetejű láda
- Valamint: ecsetek, dörzspapír és ragasztószalag



Először a kiválasztott hajlítható fadíszeket melegítsük meg hőlégfúvóval. A hevítés időtartama függ a profilok vastagságától és méretétől. Általánosságban a kisebb és vékonyabb elemek 20 másodperces hevítés után hajlékonnyá válnak, míg a nagyobb és vastagabb elemek 1 perces hőkezeléssel válnak puhává. A hajlított elemek kihűlés után újra hőkezelhetőek és kiegyenesíthetőek az eredeti formájukra (a művelet tehát többször megismételhető akár). A felmelegített formák forróak lehetnek, ezért körültekintően bánjunk velük. A hajlított ívet rögzíteni kell ragasztószalaggal, amit kihűlt állapotban eltávolíthatunk. Az extrém, teljes visszahajlítás is lehetséges, bár az anyag repedhet, nyúlhat. Károsodás nélkül a 90 fokos szögben való hajlítás, és az attól nagyobb szögek a megfelelőek.



A hajlított és rögzített díszcsíkot, még meleg állapotában vágjuk akkora méretűre, amekkora az íves doboz teteje. Amikor teljesen kihűl a hajlított dísz, levehetjük a rögzítőszalagokat.



Ezután jöhet a ragasztás Expressz ragasztóval, faragasztóval, vagy ragasztópisztollyal. Ismét rögzítsük az íves felülethez a díszeket, amíg a ragasztó megköt. Száradás után a széleket, csiszolóvászonnal elsimíthatjuk.



Kész van a Hajlítható fával díszített dobozalapunk. Ezután jöhet a festés, ami bármilyen Pentart festék lehet. Mi most az alapozatlan felületre Dekormetál matt festéket használtunk. A festék felvitele döfködő, stumpfoló mozdulatokkal történt. Fessük le a fém kiegészítőket is és a doboz belsejét, valamint az alját.



Ha megszáradt a festett dobozunk, kenjük be Antikoló festékkel (krémzöld), majd száradás után töröljük vissza az Antikoló festék eltávolítóval.



Ezután jöhet az egyéb dekoráció elkészítése. Matt dekupázs ragasztólakkot használtunk a rizspapírok felragasztásához. Valamint maszkolószalaggal sávokat különítettünk el, amit a korábban használt Dekormetál matt festékkel festettünk meg.



A doboz alját ugyancsak dekupázs technikával díszítettük, és kiegészítőül az Antikoló festékkel és a Dekormetál mattal festettünk díszítéseket.



Végül a korábban lefestett fém és Hajlítható fadíszeket ragasztottuk és felcsavaroztuk a helyükre.



Reméljük, hogy az új termékcsalád bemutatója meghozta a kedveteket, hogy ti is kipróbáljátok és alkalmazzátok ezeket a csodás, hajlítható díszeket. Alkotásaitokat szeretettel várjuk Pentart Dekor csoportunkban!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...