2018. november 3., szombat

Kerámia edények repesztése Transzparens repedő gél szettel

Egyszerű máztalan kerámia virágtartóinkat is ódon hangulatúvá varázsolhatjuk az egyik legkönnyebben használható repedő rendszerünkkel, a Transzparens (átlátszó) repedő gél szettel. Lassan bevisszük a nyáron szabadban, vagy a teraszon tartott növényeinket, melyeknek ezzel az egyszerű technikával szép mintázatot varázsolhatunk a külsejükre. A repedezett mintát néhány egyszerű lépésben, és minimális anyag- és kellékszükséglettel megoldhatjuk. Lássuk, hogyan készülnek a vintage kerámiákra emlékeztető kaspók!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Transzparens repedő gél szett
- Lazúrgél (ebben az esetben: fehér)
- Befejező viasz (barna)
- Bármilyen natúr kerámia kaspók/máztalan (kocka kaspó, bármilyen méretben)
- Valamint, ecsetek



Első lépésben fessük le a törtfehér színű, egyszer égetett kerámia kaspóinkat a fehér színű Lazúrgéllel. Erre azért van szükség, hogy a porózus felületet eltömítsük. Természetesen használhatunk a művelethez akár színes akrilfestéket is.



Az alapozás után vigyük fel egyenletes rétegben az 1. komponensét a Transzparens repedő gél szettnek. Ha megszáradt, kenjük fel a 2. komponenst is. A repedések rajzolata, mélysége függ a felvitel irányától és a rétegvastagságtól.



Végül emeljük ki a keletkezett repedéseket Befejező viasszal (barna). Ehhez akár használhatjuk a bitumenes vagy narancsolajos antikoló pasztákat is. Egyenletes rétegben kenjük fel a viaszt, majd a felesleget töröljük le.



Reméljük ti is kipróbáljátok ezt az igazán egyszerűen használható repedő rendszerünket. Munkáitokat szívesen látjuk Pentart Dekor csoportunkban.



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...