2018. szeptember 21., péntek

Festett szódásüveg Dekormetál matt festékkel

A Dekormetál matt homedeco festék nem csak bútorok és lakberendezési tárgyak festésére alkalmas, hanem más dísztárgyakat és hobbidekorációkat is dekorálhatunk vele. Egy régi szódásüveget varázsoltunk át, melynek az új megjelenéséhez a Dekormetál termékünket hívtuk segítségül, mint kiegészítő alapanyag. Lássuk hogyan készült az ódon hangulatú dísztárgy!





Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekormetál matt festék (Antracit színű)
- Dekorfesték lágy (szürke)
- Alapozó paszta (fekete)
- Gélpaszta (sűrű matt-opálos)
- Stamperia stencil: FormatoD, KSD294
- Valamint: festőkés, szivacsecset, ragasztószalag vagy ragasztóspray, ecset és szódásüveg



Tisztítsuk meg a palackot, majd rögzítsük a stencilünket az üveg oldalán. Használjunk ragasztószalagot vagy ragasztósprayt, hogy a sablon ne mozdulhasson el a munka során. Egy festőkés vagy spatula segítségével egyenletes vastag rétegben hordjuk fel a mintára a Gélpasztát (matt).



Miután leemeltük a sablont az üvegről, a maradék Gélpasztát szedjük le a stencilről és tegyük vissza a tégelyébe. Hagyjuk a mintát száradni, majd ha megkeményedett, fessük be az egész üveget (kivéve a fém fej) Alapozó pasztával.



Száradás után ecseteljük be a feketére festett szódásüveget szürke lágy Dekorfestékkel. Nem kell egyenletesen dolgozni, és a felesleget egy nedves szivaccsal töröljük le, különös tekintettel a 3D stencilminta kidomborodó struktúrájára.



Ezután a kidomborodó mintákat fessük át foltosan a fekete színű Alapozó pasztával, majd a Dekormetál (Antracit) festékkel.



Végül fessük át a Dekormetállal a szódásüveg fejét döfködő (stumpfoló) mozdulatokkal két rétegben.



Próbáljátok ki ti is az új Dekormetál festékeink egyikét, garantáltan beleszerettek ebbe az igazán sokoldalú festékbe. Alkotásaitokat a Pentart Dekor csoportunkban mutassátok meg nekünk is!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...