2018. augusztus 29., szerda

Fából készült fali virágtartó Rozsda effekt szettel

A Rozsda effekt szettel igazi rozsdás hangulatot varázsolhatunk bármilyen felületre. A csomagban található por és háromféle színt eredményező reagensekkel (sárga, sárgásvörös és barna) akár a műanyag felületet is rozsdásíthatjuk. A rozsdásítandó felületen képezzünk egy olyan réteget, amibe a Rozsda effekt port szórjuk (alapozó paszta, akrilfesték, vaspaszta vagy Pentart öntapadó hobbiragasztó). Ezután válogatva csepegtessünk a különböző színeket eredményező reagensekből a felületre. Mi most egy faragott fa virágtartó konzolt változtattunk át rozsdás vasöntvényt megidéző, ódon hangulatú tárggyá. Kövessük nyomon, hogy hogyan lett a „fából vas(karika)”.





Szükséges anyagok és kellékek:

- Rozsda effekt szett
- Krémes akrilfestékek - metál (bronz és ólom)
- Expand (felfúvódó) paszta
- Öntapadó hobbiragasztó
- Fali virágtartó fából cikksz: 6361
- Valamint: hobbi hőlégfúvó, ecsetek és szivacs ecsetek



A natúrfa konzolra randomszerűen ecseteljünk (vastagon) a Felfúvódó pasztából. Ezután azonnal hőkezelésnek vethetjük alá a nedves pasztát egy hobbi hőlégfúvó segítségével. Így egy rücskös és puklis felületet kapunk.



Vegyük elő a kétféle színű krémes akrilunkat (metál: ólom és bronz), majd ecseteljük be velük az egész felületet. Ez a fémes színű és rücskös felület lesz az alapja a leendő rozsdás tárgyunknak.



A megszáradt alapunk bizonyos részeire - ahol az Expand (felfúvódó) pasztát használtuk - az Öntapadó hobbiragasztóval kenjük be a felületet. Természetesen más helyeken is ragasztózhatunk, tetszés szerint. Ha megszáradt a ragasztó és tapadóssá vált, szórjuk rá a Rozsda effekt port.



„Panírozzuk” az egész felületet a porral. Ahol ragasztós a felület, ott a por szépen beletapad abba. Ezután vegyük elő a reagenseket. Csepegtessünk belőlük tetszés szerint a felületre, és egy ecsettel oszlassuk el a folyadékot. Érdemes kipróbálni a munka előtt őket egy felületen és megnézni, melyik reagens milyen színt eredményez.



Ezután nincs más dolgunk, csak várni az eredményt. A rozsdásodás igazi korróziós folyamat, a vastartalmú por változik át színben (rozsdásodik) a reagensek hatására. A teljes száradás és korróziós folyamat 24 óráig tart. Legyünk türelmesek és hagyjuk, hogy dolgozzanak a reagensek. A munka alatt legyünk körültekintőek és gondosan olvassuk el a használati utasítást.



24 óra elteltével, másnap láthatjuk, hogy a rozsda kialakult a felületen és megszáradt. Vegyük elő a krémes akriljainkat (metál: ólom és bronz), majd a kettő keverékével antikoljuk a kiálló részeket.
Az Expand (felfúvódó) pasztával készített puklis felület, a megszólalásig hasonlít a rozsdás vasra. Ahová nem kentünk az öntapadó ragasztóból és csak az akrilfesték alap látszik, ott érdekes fémes, ám rozsdás hatást tapasztalhatunk.



Reméljük kedvet kaptatok egy kis rozsdázáshoz, és ti is kipróbáljátok ezt a termékünket. Alkotásaitokat szívesen látjuk Dekor csoportunkban!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...