2018. április 25., szerda

Anyák napi minialbum Papírragasztóval

Az eddig Média ragasztóként ismert termék új nevet kapott, és ezentúl Papírragasztó néven találjátok majd meg az üzletek polcain. Ezen alkalomból készítettem egy egyszerű, leporellós minialbumot, amelyen megmutatom, milyen jól (és valójában milyen sokrétűen) is használható ez a ragasztó. 
Ha még nem láttátok, érdemes megnézni a YouTube csatornánkon található videót is, amelyben egy natúr borítékot csomagolunk scrapbook köntösbe.



Szükséges anyagok és eszközök:


Első lépésként az akvarellkartont kell meghajtogatnunk. Az albumot úgy terveztem, hogy összesen 8 oldala legyen. Ehhez vágtam (70x100 cm-es ívből) egy 62,8 cm x 17 cm-es darabot. A 17 cm lesz az albumunk magassága, 12 cm a szélessége. Meghajtani pedig úgy kell, hogy minden 12 cm-es oldalszélesség után 0,7 cm-t hagyni kell (azért, hogy a díszítőelemek szép kényelmesen elférjenek majd, és ne nyomják szét a kész albumot). Sorban így néznek ki a hajtásvonalaink: 
12--12,7--24,7--25,4--37,4--38,1--50,1--50,8


Válasszunk két színt a krémes akrilok közül (én a matt sárgával és a metál világoszölddel dolgoztam), majd néhány vékony stencilen keresztül szivacsecsettel vigyük fel a felületre. (Tipp: kevés konkrét mintát használjunk, válasszuk inkább a textúra stencileket.)



Ha megszáradt, jöhetnek a vastagabb stencilek, és a másik két szín (matt türkizkék, matt padlizsán). Festőkéssel vagy egy már nem használt bankkártyával vigyük fel.





Hagyjuk a felületet alaposan megszáradni, utána fogjunk csak a bélyegzéshez. Oldószeres tintapárnával dolgozzunk (erről már írtam korábban ITT, ha még sosem dolgoztál vele, érdemes elolvasni).
Erre azért van szükség, mert a vízbázisú tintapárnák nem tapadnak meg az akrilfesték felületén.





Ha már elővettük a bélyegzőket, akkor egy pauszpapír segítségével saját készítésű díszítőelemeket is készíthetünk. Ehhez semmi mást nem kell tenni, mint bélyegezni a pauszpapír felületére, majd ollóval körbevágni a bélyegzett mintát.



Maradék scrapbook papírokat vágjunk fel különböző méretű csíkokra. (Ne gondolkozzunk rajta, hogy melyik mekkora legyen, csak szabdaljuk fel!)


Az albumba kerülő fotóknak vágjunk alátétet. Sima egyszínű kartonból 7x7 cm-es négyzeteket szabtam ki, melyek hátoldalára Papírragasztóval vékony hullámkartont ragasztottam (azért, hogy a síkból elemelje majd  a fotókat).



Ezután nincs más hátra, mint hogy összeállítsuk az albumot. Ehhez a scrapbookpapírból vágott csíkokat véletlenszerűen helyezzük el a fotóalátét alatt, majd a papírragasztóval ragasszuk először egymáshoz, majd az egész pakkot az albumba.


Ha ezzel megvagyunk, ragasszuk fel a többi díszítőelemet is. Először a chipboardokat...


...majd a pausz díszeket is.


Persze meg is fordíthatjuk a sorrendet.


A rétegezett papírok alá bedugdoshatunk némi pékzsineget is. A papírragasztó ennek a rögzítésére is tökéletes.


Nagyon szeretem a flittereket. Ezúttal egy fehér színű mellett döntöttem. 



Ragasszuk be a fotókat is.


A papírragasztóval felragaszthatjuk a borító virágait...


... és akár egy szalagból készült masnit is.


El is készültünk. Már nincs más dolgunk, csak várni az Anyák napját, hogy átadhassuk :)









Ötlet, fotó és kivitelezés: Sztarenki Szilvia (beedeescrap)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...