2018. március 6., kedd

Új Pentart termékek! Szivárvány paszta és Jéghatás paszta

Két új ragyogó termékkel bővült a palettánk, melyekkel igazán érdekes strukturált felületeket, és csillogó hatást érhetünk el a dekorálásra szánt tárgyainkon. Mindkét termék rugalmasra száradó vízbázisú paszta. A Szivárvány paszta áttetszőre, míg a Jéghatás paszta opálosra szárad, melyekből kicsillannak a holografikus pigmentek.
A látvány különbözik világos illetve sötét felületen, de mindenképp lenyűgözően ragyognak a rájuk eső fényben. Bármilyen felületre felvihető, és kiválóan stencilezhető is.
Egy szélesebb rámájú képkeret alapon mutatjuk be nektek, hogy a két készítménynek milyen a hatása, a tulajdonsága, és hogy miben különböznek egymástól. A két pasztára mutatunk nektek még két ötletet pluszba, hogy lássátok, hogyan variálható még ez a két izgalmas paszta.




Szükséges anyagok és kellékek:

- Szivárvány paszta és Jéghatás paszta
- 3D dekortoll (fehér)
- Struktúrpaszta
- Matt akrilfesték (fekete)
- Pentart képkeret (MDF 27,4x32,5cm/7864)
- Bármilyen geometrikus mintájú stencil
- Stamperia Colla spray
- Festőkések, ecset és szükség esetén hajszárító



Először fessük le az MDF képkeretet fekete akrilfestékkel (matt, de lehet fényes is). Miközben szárad a feketére alapozott keret, a stencilünket fújjuk le Stamperia Colla spray-vel. Ezt azért célszerű elvégezni stencilezés előtt, hogy ne mozduljon el a keretre helyezve, és ne menjen a stencil alá a struktúrpaszta.



Azért használunk sima stencilt és nem 3D típusút, mert ennél a technikánál nem szükséges a vastagabb anyagmennyiség, csak az, hogy egy kicsit vastagabb legyen a felvitt minta és enyhén kiemelkedjen a síkból. A rögzített stencilre egyenletesen vigyük fel a struktúrpasztát.
Ha megvagyunk vele, akkor óvatosan távolítsuk el a sablont.



Hogy ne pazaroljunk, a képkeretről levett stencilről egy nagyobb festőkés segítségével szedjük össze a maradék pasztát és tegyük vissza a tégelyébe. A stencilt ezután langyos vízben mossuk el, hogy máskor is használni tudjuk majd.



Ha megszáradt a stencilezett minta, aminek a száradását meggyorsíthatjuk egy hajszárító segítségével, akkor jöhetnek a szivárványos és jeges paszták. Mi most fele-fele arányban használtuk a kétféle anyagot, hogy egy alkotáson belül láthassátok a különbségeket a két termék között.
Egy festőkés segítségével a stencilezett keret felére kenjük fel a Szivárvány pasztát, majd a másik felére a Jéghatás pasztát. A kétféle anyag találkozásánál dolgozzuk össze a késsel a pasztákat.
A kép jobb oldalán láthatjátok a két paszta állagbeli és színbeli különbözőségeit. A Jéghatás paszta sűrűbb, míg a Szivárvány paszta kissé lágyabb állagú és több benne a holografikus pigment.



Végül, ha teljesen megszáradt a pasztázott képkeret (hagyjuk száradni egy éjszakát), akkor az utolsó dekorációs elemet is elkészíthetjük. Az ugyancsak új termékünkkel, a 3D dekortollakkal remek félgyöngyöket készíthetünk. Mi a fehér változatot találtuk esztétikusnak ehhez a kompozícióhoz, és néhány helyre pöttyintettünk belőle a felületre. Egy óra alatt a gyöngyszerű díszítés is megszárad, ezután csak egy, a keretbe illő képet kell találnunk és készen is vagyunk.



Most lássuk a két másik variációt egy témára, hogy még jobban beindítsa a fantáziátokat ez a két szuper termék.
A képen egy már kész képkeretnek a mintázata közé kentük a Jéghatás pasztát, amely még inkább kiemeli a keret díszítését. A másik képen egy mintalapot láthattok, melyet sötét színűre alapoztunk, majd a Szivárvány pasztával kentük le. Ezután Átlátszó repedő géllel egy további effektet adtunk a felületnek, amelynek a repedéseit aranyszínű viaszpasztával emeltük ki.
Érdekes, a Labradorit kőzet irizáló szivárványos megjelenésére emlékeztető hatást értünk vele így el.



A képkeretet egyszerűen lefestettük Krémes akrilfestékkel (metál-ólom), majd ezután került rá a Jéghatás paszta. Egy szivaccsal letöröltük a kiálló minták tetejéről a pasztát, így láthatóvá vált az akrillal történt alapozás. Ilyen egyszerű szépészeti beavatkozást bármilyen mintás képkereten elvégezhettek ti is.



Reméljük sikerült kedvet csinálnunk e két paszta kipróbálásához, és hamarosan megmutatjátok nekünk, hogy miket alkottatok belőle!

Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

2 megjegyzés:

  1. wao, lenyűgöző ötlet. megjött a kedvem nekem is kipróbálni. csak hobby boltokban lehet kapni ilyesmi hozzávalókat? vagy máshol is? :D
    https://www.ujsagomat.hu/jysk/aktualis-katalogus-csutortoktol-08-03-2018-0/

    VálaszTörlés
  2. Segitenél kicsit ha a strukturpasztát rákentem a stencilre utána mivel jön le a stencilről? Mi oldja a pasztát le a stencilről? Köszi ha segitesz még kezdő vagyok ebben. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...