2017. május 25., csütörtök

Sötétben világító baglyok

Akár gyermeknapra is kiváló ajándék lehet, ez a bagoly családot ábrázoló kép, melyet rendhagyó módon egy tálcába álmodtunk meg. Használunk hozzá uszadékfát, kavicsokat, rengeteg színt, ráadásul pedig sötétben világító kontúrozóval tesszük mindezt éjszaka is élvezhető és látványos alkotássá. 

Szükséges anyagok és eszközök:


Első lépésként csiszoljuk meg és portalanítsuk a tálcát. Az uszadék fát fessük le matt lakkal és tegyük félre száradni.


Lazúrgéllel a tálca mindkét oldalára fessünk egyfajta tájat. Nem kell megijedni, csak nagyon egyszerűen és sematikusan ábrázoljuk a különféle színek segítségével a földet, domborzatot, levegőt stb., mutatjuk! 

Alul sötét föld színnel kezdjünk (paliszander), majd egy kis világossal folytassuk (fenyő). 


Utána a “látóhatárba” húzzunk egy kevés zöldet. Az eget fehérrel, kékkel és egy kis fenyő színű  lazúrgéllel színezzük meg.  Majdnem középre, felülre egy napot is festhetünk.





A tálca külső oldalát paliszander és fenyő lazúrgéllel fessük átmenetesre.


Tisztítsuk meg a kavicsokat. Ceruzával rajzoljuk fel rájuk a bagoly apukát, az anyukát és a fiókát. 

A tálca alját, jelen esetben a képünk hátoldalát is megfestettük, ahová az ecsetünk segítségével egy hegyet is húztunk a fent leírtak szerint. 



Fessük ki a kavicsokra felrajzolt baglyokat, bátran használjuk a színeket!



Miután az akrilfesték megszáradt, kontúrozóval rajzoljunk pöttyöket és vonalakat a baglyokra.

Az uszadékfát expressz ragasztóval rögzítsük a tálcához, majd mozaik és kavicsragasztóval ragasszuk fel a baglyokat.



Sötétben világító kontúrfestékkel fessük át a napot, hogy éjszaka telihold legyen. Az uszadékfára is húztunk egy-két csíkot a kontúrozóval, valamint a baglyok szemeit és a fejük búbját is fessük meg. 


Hagyjuk teljesen megszáradni. A kőhatású paszták segítségével még érdekesebbé tehetjük a baglyok közvetlen környezetét, például mohát imitálhatunk a zöldgránit színű pasztával, valamint sziklás hatást az agyag és barnagránit színek segítségével. Nézd meg videónkat a kőhatású pasztákról!


A tálca hátoldalára fekete kontúrozóval rajzoljunk három repülő madarat. Ez a titok, melyet csak mi tudunk, ha véletlenül a baglyaink nem lennének a “helyükön” akkor éppen nem messze tőlünk együtt repülnek valahol. Szereljük fel a képakasztót, és a gyerekekkel közösen találjunk ki meséket arról, hogy mit csináltak és merre jártak a mi kis barátaink. 

A tálca fülénél is bekukucskálhatunk.


Mutatjuk az "éjszakai" fotókat is.



Tipp: természetes a saját családunkat is leképezhetjük a baglyok segítségével, sőt, nagyszerű közös program, ha mindenki megfesti a saját magát ábrázoló baglyot!





Ötlet, fotó és kivitelezés: Pagi Decoplage

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...