2017. április 4., kedd

Fiókos tároló - praktikus ajándék férfiaknak

Nyakunkon a húsvét, amire sokan kisebb-nagyobb ajándékokkal is készülünk. Ezúttal az urak számára mutatunk egy praktikus és színeiben is "férfias" fiókos tároló ötletet, melyhez az új antikoló festékeket használtuk. Természetesen bátran variáljunk a színekkel és egy jól megválasztott fém dísszel teljesen személyre szabhatjuk az ajándékunkat.






Szükséges anyagok és eszközök:

-fa tároló
-antikoló festék (fekete, fehér, algazöld, patinazöld, krémzöld, sötétbarna, ólom, patinakék)
-matt akril (sötétbarna)
-csiszolópapír
-ecsetek

Puha fából készült tárgyak esetében alapos csiszolással érdemes kezdeni a munkát.


Sötétbarna matt akrilfestékkel fessük le a tároló külső felületét

 

Száradás után csiszoljuk meg a felületet és az éleket


Ugyanígy először fessük le sötétbarnára a fiókokat is, majd száradás után ezeket is csiszoljuk meg.


Az antikoló festéket a fiókok előlapján alkalmazzuk. Különböző színeket használtam, így minden fiók más lett, de tetszőlegesen lehet két (vagy több) színt felváltva, vagy akár egy színnel lefesteni a fiókokat. 


A tároló felületén két színt felváltva kentem: krémzöldet és patinakéket. Az újonnan megjelent antikoló festék családból a fehéren kívül ez a két szín a legvilágosabb, ezzel készült a tároló teste, hogy elüssön a fiókok sötétebb színeitől.


A két világos szín egymásba simítva diszkrét csíkozást eredményez


A fiókok felületét fehér antikoló festékkel hamvasítottam. Ez szárazecset technikával készült. (az ecsetre kevés festéket felvéve majd letörölve, a szálak között maradó nagyon kevés festékkel finoman átsimogatjuk a felületet.)


Az antikoló festék eltávolítót egy puha rongydarabra csepegtetve...


...vagy egy szivacs darab dörzsi részére is felvihetjük, ezzel visszatörölhetjük az antikoló festéket, aminek eredményeképp előbukkan a sötétbarna akrilréteg. 


Zárásként matt lakkal kezeljük a felületet, és fém kiegészítővel díszítsük. A fiókok és a tároló belsejét lazúrral fejezzük be.



Az antikoló festék eltávolító folyadékot használva kopottas felületek kapunk, a különböző színű festékeket használva pedig igazán érdekes hatást érhetünk el.







Ötlet, fotó és kivitelezés: Kalmár Tímea - DecoMűhely

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...