2017. március 1., szerda

Új Pentart termék - Rozsda és patina festék szettek


A dísztárgyak patinássá varázsolására rengeteg megoldást ismerhettek tőlünk. A különféle repedő rendszerektől kezdve, a valódi rozsdát és patinát képező készítményekig, számos lehetőséggel szolgálunk. Most két olyan matt akrilfesték válogatást csomagoltunk egybe, melyekkel egyszerűen öregbíthetitek alkotásaitokat. Ez nem más, mint a patina hatás – festék szett, és a rozsda hatás –festék szett. A blogbejegyzésben két példát láthattok a két akrilfesték válogatással készült alkotásra. A készletben található matt akrilfestékeket természetesen a már megszokott módon használhatjuk és kombinálhatjuk más alapanyagokkal. Új dolgot ezúttal nem kell megtanulnotok, csak néhány tippet adunk a patina és rozsda hatás elérésére akrilfestékkel.



Íme a kétféle matt akrilfesték válogatás. A patina hatás – festék szett négy patinát idéző árnyalatból és egy antikréz metál akrilfestékből áll. A rozsda hatás – festék szett négy rozsdát idéző árnyalatból és egy 3D porból áll. A 3D port belekeverhetjük a sötétbarna akrilfestékbe, melytől rusztikusabb, rücskösebb lesz a felület.


A két bemutatótárgyhoz szükséges alapanyagok és kellékek:

-          Pentart expressz ragasztó
-          Pentart fa díszek és fém díszek
-          Ecsetek, szivacsecset, textil szalagok, olló
-          Egy rossz lapos ecset az ecsetdíszhez, és egy használt képkeret a rozsdás hatású képecskéhez


A rossz lapos ecsetet és a fa és fém díszeket, fessük le foltosan a patina festék szettel. Itt-ott tehetünk a szett antikréz metál akriljából is a felületre. Ezután ragasszuk fel a fa és fém díszeket az ecsetre, expressz ragasztóval. Miután készen vagyunk az alappal, egy kontúrozó festékkel díszítsük tovább az „ecset-kompozíciót”. 


Azért, hogy fémesebb legyen a felület, az ujjunkra tegyünk egy kevés zöld színű metál akrilfestéket. Random szerűen foltozzuk be az ecsetdíszt. Ugyanezt végezzük el a fémesen csillogó viaszpasztákkal is.

Végül bitumenes viaszpasztával (umbra), sötétítsük be az applikált tárgyak körvonalait és az alaprészeket. Kössünk az ecsetünkre egy színben illő szalagot és már készen is vagyunk.


A másik bemutató tárgyunk egy aranyszínű műanyag képkeret. A rozsda hatású festék szett sötétebb színeivel vegyesen, fessük le a képkeretet. A domború és kiálló részeket a világosabb festékekkel, foltosan kenjük be egy szivacsecset segítségével. A port belekeverhetjük a festékbe, vagy a nedves felületre is szórhatjuk, majd felülről átfesthetjük. Végül az élekre kenjünk egy kevés ezüst színű metál viaszpasztát. Ennyi az egész! Ugye nem nagy ördöngösség?

És végül vessünk két pillantást az elkészült tárgyakra. A képkeret valóban rozsdásnak tűnik, a por nagyon jól visszaadja annak rücskösségét, míg az ecsetdísz patinás hatásával, elhiteti velünk, hogy nagyon régi tárgy. Alkossatok szépeket és mutassátok is meg nekünk a munkáitokat! Kalandra fel!


Ötlet, kivitelezés, szöveg és fotó: Lakbear

2 megjegyzés:

  1. NAGYON OTT VAN, BIG GRAT , H.

    VálaszTörlés
  2. Jó-jó jó, de a bitumen alapu patina az aranyozást felmarja-legalábbis nálam.S. barna vagy enyhén "fekete" patinát keresek, ami nem bitumenes. Tudtok ilyesmit?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...