2017. március 16., csütörtök

Rózsás váza a fehér bűvöletében


A vázákból sosem elég. Még virág nélkül is nagyon szép dísze lehet a lakásunknak. Most egy gyors, nagyon sejtelmes és visszafogott effekteket mutatunk Nektek. A fehér rizspapírra fehér színű gyöngyház akrillal és jégvirág színű stencilező pasztával készítettünk mintákat, és még szalvétával is megbolondítottuk. A fehér szín különböző árnyalatait hívtuk segítségül, melyekkel rendkívül szép, elegáns lehet a végeredmény. 





 Szükséges anyagok és eszközök: 
  



A váza külső oldalait zsírtalanítjuk. A fehér rizspapírt apró darabokra tépjük. Fontos, hogy a kis fecniknek ne legyen vágott oldala, vagyis minden oldalát tépni kell. Egyenként dekupázs ragasztóval rögzítjük a váza falára, úgy hogy ezek a kis darabok összeérjenek. Amikor elkészültünk a vázát nyílásával lefelé tesszük le száradni. Hajszárítóval gyorsíthatjuk a száradást.


Kivágjuk a szalvétát, melyből csak a felső réteget használjuk, amin a minta van.





Miután megszáradt a rizspapír, a váza nyílásánál a kilógó darabokat levágjuk és finom csiszolóval  lecsiszoljuk. Majd az egész vázát  finoman átcsiszoljuk.


Felragasztjuk a stencilt és szivacsecset segítségével fehér színű, gyöngyház akrilfestékkel mind a négy oldalon elkészítjük a mintákat, majd hajszárítóval megszáríthatjuk.




A váza felső peremét is átpamacsoljuk a fehér gyöngyház színű akrilfestékkel.


A szalvétát felragasztjuk matt dekupázs ragasztólakkal és megszárítjuk.


Egy kisebb stencillel és a jégvirág színű stencilező pasztával elkészítjük a 3D-s mintánkat, mind a négy oldalra, ahova nem került korábban minta.


Végül matt lakkal átkenjünk a vázánkat.


El is készültünk! 


Ötlet, fotó és kivitelezés: Pagi Decoplage 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...