2017. március 10., péntek

Húsvéti ajtódísz pasztellkék hangulatban



Közeleg a húsvét, készülnek a hímes tojások ám az ajtónkra még nincs ünnepváró koszorú. Ebben segítünk most Nektek egy gyors és egyszerű megoldással. Egy koszorú alapra mindenképpen szükségünk lesz és egy nem használt lepedőre is. Néhány polisztiroltojást és dekorfestéket hívunk még segítségül. Lássuk hogyan készül ez a mutatós ajtódísz!




Szükséges anyagok és eszközök:

-          16-20 db Pentart polisztiroltojás (4cm-es méretű)
-          Pentart dekorfesték (farmerkék)
-          Stamperia textilszalag és dekor ragasztószalag (tetszőleges)
-          Szalma koszorúalap és dekor-cirok, vagy vékonyabb faágak
-          Egy nem használt lepedő (fehér)
-          Ragasztópisztoly, ecset, csiszolópapír, műanyag edény a festéknek



Egy műanyag edénybe öntsünk kb. 3-5 dl vizet, majd a vízbe tegyünk egy evőkanálnyi dekorfestéket (farmerkék), keverjük össze alaposan a vizet a festékkel. Ebbe a festékes vízbe helyezzük a használt lepedőből hasított 6-7 cm széles és kb. 2 méter hosszú csíkokat. Egy közepes méretű szalmakoszorúhoz 3 hasított lepedőcsík elegendő. Ha a festékes víz átjárta a textilt, vegyük ki és szárítsuk meg a színezett lepedőszalagokat. Figyelem, a dekorfestékkel színezett textil, csak dekorációs célkora alkalmas, nem minősül textilfestéknek!


A már száraz textilszalagokat, ragasztópisztollyal spirális alakzatban ragasszuk fel a koszorú alapra. Bizonyos közönként csípjük össze az anyagot, hogy fodros legyen, és úgy rögzítsük a ragasztóval a helyére. 


Fessük meg a farmerkék színű dekorfestékkel a polisztiroltojásokat, de előtte egy csiszolópapírral tüntessük el az öntési perforációkat a tojások oldaláról.


A dekor ragasztószalaggal díszítsük a tojások oldalát, majd a textilszalagból készítsünk egy masnit. Ezután a masnit és a tojásokat is ragasztópisztollyal rögzítsük a fodros koszorúnkra. A polisztirol ragasztópisztollyal való ragasztása általános esetekben nem optimális, mivel a magas hő megolvasztja a felületét. Jelen esetben azonban a papír dekorszalag megóvja a polisztirolt, többek között ezért is díszítettük a tojásokat vele. 


Végül vágjunk megfelelő hosszúságot a dekor-cirokból vagy a faágakból, és néhányat ragasszunk a masni köré. Ne felejtsünk el a textilszalagból akasztót is készíteni az elkészült húsvéti ajtódíszünkre.




Kellemes alkotást és izgalmakban gazdag ünnepre hangolódást kívánunk nektek!

Ötlet, kivitelezés, szöveg és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...