2017. február 17., péntek

Glamour medál

A legnagyobb divatdiktátorok is vallják, hogy az igazán egyedi ékszer öltözteti viselőjét. Méghozzá nem is akárhogyan! Ezeket a kiegészítőket nem biztos, hogy a boltok polcain kell keresgélnünk. Tudom, hogy egy általunk, saját kézzel készült ékszerbe sokkal több szépség és energia koncentrálódik, mint egy boltban megvásárolható tömegtermékbe. Most egy olyan ékszerkészítési tippet hoztam Neked, ami látványos és kicsit talán formabontó.


  • Szükséges anyagok és eszközök:

A rajzlapot vágd fel olyan széles csíkokra, amilyen széles ékszer-elemeket szeretnél készíteni.
Én különböző szélességű papírcsíkokat vágtam azért, hogy elkerüljem az elemek egyforma nagyságát.

Tipp: a papírcsíkok felületét húzgáld át az olló élével, így azok be fognak pöndörödni. Ez nagyban meg fogja könnyíteni a feltekerését.


Szorosan tekerd fel a papírcsíkokat a fogvájóra. Először tekerj fel kb. egy centit ragasztás nélkül, majd a papír többi részét ragasztózd be a sűrű gélpasztával (heavy body gel, matt). Azért ne kend be az első centit, mert a fogvájót a végén ki kell húznod a papírcsíkból.


Hungarocellbe (ha ez nincs otthon, akkor egy darab vastagabb kartonba) állítsd bele a fogpiszkálókra feltekert papírokat. Minden elemet fess be egy neked tetsző színnel.


Kipróbálhatod a színek összemosását is, ahogy én is tettem. Egyszerűen csak itt-ott fess rá az előzőleg felfestett alapszínbe egy másik színnel is. Ezek a metál színek így egymásba húzva káprázatosak!


A festék száradása után jöhet a füstfóliaragasztó használata. Ezt most úgy a legkönnyebb kivitelezned, ha a füstfólia ragasztó tégelyét felrázod, és a kupak letekerése után az abban megülő ragasztóba mártod az elemeket. A felesleges ragasztót, ami alul lecsöppenne, egy másik fogvájó segítségével egy mozdulattal csak húzd le.


A ragasztás után helyezd vissza a papírhengereket fogpiszkálóval együtt a hungarocellbe.Várd ki, amíg megszárad a ragasztó, vagyis amíg teljesen átlátszó nem lesz. Ez lehet, hogy egy-másfél órát is eltart majd, mivel a ragasztó nem vékony rétegben került fel a felületre.Száradás után hengergessük bele a füstfóliába az elemeket és stencilezős ecsettel simítsuk le a felületről a felesleges fóliát.


Fess be egy papírcsíkot tetszőleges színnel. Erre fog rákerülni az összes hengeres elem.


Az elemek rögzítését végezheted a sűrű gélpasztával. Helyezd fel a hengereket a papírcsíkra, és többször nyomd össze azokat, hogy szorosan egymás mellett maradjanak.


A gélpaszta száradása után a felesleges részt vágd le az összetartó papírból.


Tipp: Bár ez az ékszer hátoldala, ezt a részt is bátran díszítheted. Így a későbbiekben akár ezt az oldalát is használhatod az ékszernek.


A megszáradt medált oldószeres lakkal kezeld. Bátran lakkozd az egyes elemek érintkezésénél is, mert ez a lakkréteg még egy plusz rögzítést ad a medálnak. A füstfólia esetében különösen fontos, hogy védjük a lakkal, így a későbbiekben sem színeződik el a fólia.


Bármilyen ékszeralapra fel tudod fűzni a medált, sőt így elnézve, akár a második vagy a harmadik hengerbe is befűzhettem volna a láncot, nem rögtön az elsőbe...

Arra biztatlak, hogy bátran készítsd el Te is a saját ékszeredet!Garantáltan egyedi lesz és rengetegen meg fogják csodálni!



Ötelt, fotó és kivitelezés: Nagy Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...