2017. február 7., kedd

Desszertes doboz csipke stencillel



Stencilezett dekorációt készíthetünk nem használt csipkedarabokból, vagy függöny maradékból, így egyedi módon díszíthetjük alkotásainkat. A közelgő Valentin napra gondolva, egy desszertes dobozt mutatunk nektek, melyet csipkefüggöny segítségével és stencilező pasztával tettünk izgalmasabbá és egyedibbé. Lássuk, hogyan készül!



Szükséges anyagok és kellékek:

Ecsetek és festőkés
Használt csipke vagy függönymaradék
Maszkolószalag, olló, filctoll 
Csoki


A fadobozunk belsejét és peremét fessük le a kiválasztott metál krémes akrilfestékkel.


Majd a fadoboz külső részeit fessük le a matt akrilfestékünkkel.


Helyezzük a festett dobozunkat a csipkére és egy centi ráhagyással rajzoljuk nagyjából körbe, majd vágjuk ki az alakzatot.


Helyezzük a dobozunkra a csipkét a ráhagyásokat hajtsuk a doboz oldalára és maszkolószalaggal rögzítsük. Így biztosan nem mozdul el a csipke-stencilünk, miközben a stencilpasztát egy festőkéssel elsimítjuk a felszínén. Dolgozzunk úgy, mintha tortalapot kennénk krémmel. A felesleget húzzuk le a felületről.


Ha a teljes felülettel megvagyunk, óvatosan távolítsuk el a csipke-stencilünket. Ha megszáradt, akkor ugyanezzel az eljárással az oldalait is stencilezzük.


Végül az elkészült desszertes dobozba helyezzünk édességet. Szép és egyedi ajándék szeretteinknek, Valentin ünnepére. Kellemes alkotást kívánunk Nektek!


Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...