2017. január 21., szombat

Mixed-média falióra

 Az ünnepek leköszöntével sem kell lemondanunk a csillogásról. Különböző technikák (mixed media), egy felületen való alkalmazásával az idő múlását is meggyorsíthatjuk a következő karácsonyig. Néhány egyszerű lépésben bemutatjuk nektek, hogy hogyan készíthettek ragyogással teli faliórát ti is.



Szükséges anyagok és eszközök:

Pentart óralap (kör alakú) 40cm
Pentart stencilező paszta (barack, ezüst, vattacukor)
Pentart delicate metál akrilfesték (rózsaarany, antikezüst, zöldezüst)
festőkés, ecset


A delicate metál akrilfestékekkel random szerűen lealapozzuk a fa óralapunkat. Száradás után az áttetsző decoupage rizspapírt a selyemfényű ragasztólakkal rögzítjük a festett óralapon.


Az óralapot tovább díszítjük guminyomdákkal. A nyomdázott minta száradása után egy vékony réteg ragasztólakkal átkenhetjük a tartósság érdekében.


A további dekorációt a stencilminta adja, melyet az óralap szélein használjunk. Ez azért fontos, hogy az óraszerkezet mutatói ne akadjanak el bennük használat közben. A stencilező pasztákat váltogatva egy festőkéssel oszlassuk el a stencilünkben, majd óvatosan emeljük le a felületről.


A megszáradt stencilmintákat tovább dekorálhatjuk delicate metál akrilfestékkel. Csak foltokban fessünk a domború részekre, itt-ott néhány helyen.


Végül az óraszerkezet mutatóit is igazítsuk színben a kompozícióhoz egy kis delicate metál akrilfestékkel. Az óraszerkezetet igazítsuk be a helyére és már számolhatjuk is az eltelő időt, jövő karácsonyig.




Örömteli alkotást és kellemes kikapcsolódást kívánunk Nektek!




Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...