2016. december 6., kedd

Télapós ruhába öltöztetett papírzsepi tartó

Ahogyan ígértük, a mai napot a Mikulásnak szenteljük! Érkezzen tehát egy nagyon helyes ötlet, amellyel télapósíthatjuk zsebkendőtartónkat! Egészen biztosak vagyunk benne, hogy a Mikulásnak is ilyen van otthon!Szükséges anyagok és eszközök:


- Karton papírzsepi tartó
- Alapozó festék (primer)
- Matt akrilfesték (rúzspiros)
- Stencilező paszta (jégvirág)
- Gyöngytoll (jégvirág)
- Expressz ragasztó
- Dekorgumi (fekete)
- Matt lakk
- Metál viaszpaszta (bronz)
- Filc dekoráció (fehér és piros)
- 3D sablon
- Lapos ecset
- Festőkés
- Olló
- Maszkoló szalagAz alapozó festékkel fessük le a dobozt teljes felületét kívül és belül is.
Amíg szárad, addig a dekorgumból mérjünk ki 3,5 cm szélességű és a doboz szélességének megfelelő csíkokat pici ráhagyással (kb. 13 cm).


Vágjunk ki egy kisebb téglalapot is (7 x 6 cm), majd vágjuk ki a belsejét (6 x 5 cm), valamint egy vékony csíkot (4 x 0,5 cm), ez lesz az övcsat.
A korábban levágott nagyobb csíkokat maszkoló szalag segítségével rögzítsük egymáshoz.


Az összerögzített dekorgumi másik oldalára visszük fel a kiválasztott mintát. Rögzítsük a sablont és festőkés segítségével vigyük fel a stencilező pasztát. Ha mindenhol kitöltöttük a sablont, óvatosan emeljük le, majd hagyjuk  a pasztát száradni kb. 1-2 órát.


Ha megszáradt az alapozó festék, két rétegben fessük meg dobozunk teljes felületét (kívül és belül is) a matt rúzspiros akrilfestékkel.


Amíg szárad a festék, készítsük el az övcsatot: A metál viaszpasztával kenjük be a dekorgumi egyik oldalát.


Ha megszáradt a festék a dobozon, kenjük át a teljes felületét a vizes bázisú matt lakkal.


A lakk száradása után, a doboz tetejét díszítsük a nyílás körül gyöngytollal. Mutatósabb lesz, ha kisebb és nagyobb pöttyöket alakítunk ki.


Időközben megszáradt a stencilező paszta. Vegyük le hátuljáról a maszkoló szalagot, a mintát pedig olló segítségével könnyedén szét tudjuk vágni.


A levágott csíkokat mérjük a doboz oldalaihoz (ha szükséges igazíthatunk a méretén), majd ragasszuk fel expressz ragasztóval.Egyik oldalára ragasszuk fel a bronz színű csatot.


A doboz tetejére ragasszuk fel a fehér filc dekorációs pom-pomokat. Ehhez használhatunk expressz ragasztót vagy ragasztópisztolyt is.


Elkészültünk a Mikulás ruhába öltöztetett zsebkendőtartónkkal.


Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...