2016. november 8., kedd

Ünnepi fények poháralátétből



Néhány fa poháralátétből és a jól ismert fa gyertyatartó-alap házasításából, könnyen készíthetünk egyedi gyertyatartót az közelgő ünnepekre. Négy fém dobozlábra is szükség lesz, melyek még rusztikusabbá, elegánsabbá teszik a „meghekkelt” gyertyatartó alapunkat. Lássuk, hogyan készül!


 Szükséges alapanyagok és kellékek: 


-          Pentart gyertyatartóalap 2db
-          Pentart poháralátét 4db (négyszögletes)
-          Pentart fém dobozláb 8db (27x20mm)
-          Finomvonalas repesztőlakk
-          Chameleon gyöngyház akrilfesték (zöld-lila)
-          Színes metál viaszpaszta (türkiz és zöld)
-          Antikoló paszta (umbra)
-          Expressz ragasztó vagy ragasztópisztoly
-          Stamperia ecsetek
-          Csillag csavarhúzó
-          Tetszés szerint, egyéb dekor kellékek (gyöngyök, tollak stb)



Elsőként ragasszunk össze a két poháralátétet az expressz ragasztóval vagy ragasztópisztollyal. Majd az összeragasztott poháralátéteket ragasszuk a fa gyertyatartó alapunkhoz. Később is összeragaszthatjuk a poháralátétet a gyertyatartóval, amikor már lefestettük őket.


A megszáradt ragasztások után a chameleon gyöngyház akrilfestékkel (zöld-lila), fessük be a gyertyatartónkat. A festék száradása után pedig a színes metál viaszpasztákkal (türkiz és zöld), az éleket kenjük le (ujjbeggyel).


A festés után felszerelhetjük a fém dobozlábakat is a két poháralátétből összeragasztott, gyertyatartónk talapzatának a négy sarkára. Ne felejtsük el ezeket is lefesteni a chameleon gyöngyház akrilfestékkel.


A többféle tárgyból összeszerelt ünnepi gyertyatartónk készen áll az antikolásra. A finomvonalas repesztőlakk egyes komponensével kenjük le a felületet és hagyjuk megszáradni teljesen. A második komponenst egyenletesen oszlassuk el az egész felületen és hagyjuk ezt is megszáradni.


A finomvonalas repesztőlakkot, antikoló pasztával (umbra) dörzsöljük át, így a finom porcelános hatású, apró repedések előtűnnek. Töröljük le a felesleges antikoló pasztát és száradás után, fényes lakkal (oldószeres) kenjük le az egész felületet.


 El is készült a szépséges gyertyatartónk!



Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

1 megjegyzés:

  1. Csoda szépek. Mennyi sok szépet lehet készíteni az önök termékeivel.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...