2016. november 19., szombat

Ünnepi fények bűvöletében


A nagy téli ünnep közeledtével egyre többször kerülnek elő a gyertyák és válnak lakásunk előkelő
díszévé. De mit tegyünk, ha nincsen a karácsonyi terítékhez, vagy az asztaldekorációhoz illő gyertyatartónk? Készítsük el magunk egyszerűen, kétkomponensű öntőpor rendszerből és néhány muffin papírból!


Szükséges alapanyagok és eszközök:

-          Pentart kétkomponensű öntőpor rendszer
-          Pentart média tinták: peony, red wine és fire lily
-          Muffin papírkapszlik és süti (mignon) papír (háztartási boltokban beszerezhető)
-          Stamperia ecsetek
-          Szalagok, termések, és egyéb dekorációs kellékek
-     Olló
-          GyertyaA muffin papírkapszlikba félig öntjük a kétkomponensű öntőpor masszáját. A csomagoláson feltüntetett módon 2:1-hez arányban csomómentesre keverjük az A és B komponenseket. A gyertyákat az öntés előtt beleállítjuk a formákba. ha ez nem sikerül, akkor a massza kötése előtt szúrjuk középre őket. De bele is ragaszthatjuk őket ragasztópisztollyal…


Az öntőpor száradása után a médiatintákkal befestjük a papírformát és az öntőpor tetejét is. Ha a dekorálásra szánt terméseink és szalagjaink, színben nem passzolnak, akkor azokat is lefesthetjük a színes tintákkal. A festett apróságokat egyszerűen ráhelyezzük a gyertyás alapra és ezzel el is készültünk.A díszes kis gyertyákat tehetjük felfordított csészékre, kistányérokra, de magukban is szép dekorációk. Kellemes ünnepi készülődést kívánunk!

Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...