2016. november 10., csütörtök

Bemutatkozik Vasilis KontosA mai bejegyzés egy kissé rendhagyó lesz, ezúttal nem egy ötletet hoztunk, hanem szeretnénk bemutatni egy tehetséges görög alkotót, aki tele van ötletekkel és inspirációkkal, valamint előszeretettel használja a Pentart termékeket és kísérletezik új technikákkal. Ismerjétek meg Vasilis Kontost! Vasilis Kontosnak hívnak, alkotói oldalamat megtalálhatjátok „Artisanal Royal” néven a Facebookon.

Athénban, Görögországban születtem és jelenleg is itt élek és dolgozom.Tanulmányaim során elsajátítottam a szabadkézi- és vonalrajz ismereteit, mert akkor még azt gondoltam, hogy építész leszek. Később azonban közgazdaságtant és üzletvezetést tanultam Franciaországban, majd 15 évig dolgoztam a divatiparban, köztük olyan márkákkal, mint a Prada, a Valention és a Fendi. 

Az a típusú ember vagyok, akit nagyon sok minden érdekel. Mixed-media alkotónak tartom magam, de közben odáig vagyok a klasszikus dekupázsért is, mostanában pedig a steampunk stílus az új kedvencem. Szeretem a kihívásokat, kísérletezni, új technikákat kitalálni. 


2013 óta alkotok, a klasszikus dekupázssal kezdtem, melyet Maria Zagorskatól, egy lengyel művésztől lestem el,  aki szintén Athénban él. Ezt követően 2014-ben belevetettem magamat a scrapbooking és a mixed-media világába is és teljesen a rabjává váltam. 2015 márciusában Maria felajánlotta, hogy legyek tanár a tanfolyamain, mert hitt bennem és a munkásságomban.

A projektjeim a textúrák és az anyagokkal való játék köré épülnek. Általában fa tárgyakra, vagy vászonra dolgozom és nem áll tőlem messze az anyagoknak a hagyományostól eltérő felhasználása sem. Készítek kollázsokat, albumokat és még sok minden mást.

 
Hiszek az érzések erejében, ezek kifejezésében és egyszerűen imádom a textúrákat és a különféle festékeket, melyek rendkívül sokrétűen és változatosan alkalmazhatóak. Nagyon sokszor onnan merítek inspirációt és új energiát az alkotáshoz, hogy egyszerűen csak figyelem a körülöttem zajló eseményeket.


Mostanra teljes állású designer és alkotó lettem, aki gyakran utazik, főleg Görögország szerte, hogy tanfolyamokat tartson, ahol szerencsére mindig sok a résztvevő.A workshopok alkalmával mindig szívesen adom át a tudásomat és mutatok egy sor új technikát és anyagfelhasználást, különféle effekteket és persze elsajátíthatóak többek között a mixed-media, dekupázs és kollázs készítés fortélyai is.


Őszintén nagyon élvezem a tanítást a foglalkozásaimon, ahol nem csupán a technikákat, tippeket és ötleteket igyekszem átadni, hanem szeretem megmutatni az alkotás örömét is, a benne rejlő nyugtató vagy éppen felszabadító erőket.

Jelenleg az egyik legnagyobb görög kreatív hobbiboltban dolgozom, a Hobbyshow Decomagiában, amely nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi márkákkal való együttműködésre, így dolgozik például a Pentacolorral és a Stamperiával is.


Amennyiben tetszenek a munkáim, kövess engem a Facebookon és gyere el tanfolyamaimra, melyeket görögül, franciául és angolul tartok, de legfőképpen ne feledd:

soha ne hagyd abba az alkotást!


A fotókon szereplő alkotások Vasilis Kontos művei. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...