2016. október 15., szombat

Hangulatos őszi lámpás tökkel

Néhány használaton kívüli befőttesüvegből varázsolhatunk hangulatos lámpást, ha egy-egy mécsest helyezünk el a kidíszített befőttesüvegek aljára, vagy használhatjuk vázának is az ősz utolsó virágainak, Az üvegek oldalát repedőpasztával  tettük érdekesebbé, hogy a mécses fénye a repedéseken keresztül izgalmasabb fényhatással világítsa be az őszi estéinket. Lássuk hogyan készült!




Szükséges anyagok és eszközök:

-          Pentart repedőpaszta rendszer (narancs és fehér)
-          Pentart oldószeres üvegfesték (narancs)
-          Pentart médiatinták (sárga, narancs és réz árnyalatok)
-          Pentart filcfigurák (tökös)
-          Befőttes üveg, ragasztószalag, olló, ecsetek, szivacsecsetek
-          Maradék textil szalagok, zsinórok, csipkék
-          Tetszés szerint: flitterek és rézdrót, madártoll 


A megtisztított befőttes üvegek alját maszkoljuk le egy papír ragasztószalaggal, a kimaradt nagyobbik részt pedig, kenjük le egy ecsettel vagy szivacsecsettel, a Pentart repedőpaszta alappal. A narancsszínű repedőpaszta színét egy másik, például fehér repedőpasztával világosíthatjuk. Így gazdagabb árnyalatokat hozhatunk létre. Az első réteg száradása után ecsettel, szivacsecsettel vagy akár spatulával is, vigyük fel repedőpasztát a felületre. Minél vastagabb réteget hordunk fel, annál nagyobb repedések keletkeznek száradáskor. A képen látható három anyagvastagság, melyek különböző repedezettséget idéztek elő.


A repedőpaszta száradása után, nekifoghatunk a ragasztószalaggal maszkolt rész átfestéséhez. Oldószeres üvegfestékkel fessük le a kimaradt részt, majd amikor a száradás folyamataként először elkezd ragacsossá válni az üvegfesték, nyomkodjuk bele a csipkeszalagot, ami az üvegfestékkel együtt szárad az üveg oldalára. Így megspórolhatunk egy ragasztást és az üvegfestékkel ragad oda a csipkénk.


A repesztett és üvegfestett alapot, most elkezdhetjük dekorálni. A kiválasztott, maradék szalagokkal, zsinórokkal és csipkékkel, melyeket ragasztópisztollyal rögzítünk az üveghez. A csipkéket tetszés szerint színezhetjük Pentart médiatintákkal, hogy a narancsos hangulathoz passzoljanak.


Végül a masnit és a Pentart filc tököket is felragasztjuk. A kompozíciót még érdekesebbé tehetjük, néhány madártollal, rézdróttal és flitterekkel.




Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...