2016. szeptember 26., hétfő

Új Pentart termékek - krémes akrlifestékAz ősz beköszöntével számos új termékkel rukkoltunk elő, melyeket reményeink szerint sok szeretettel és még több ötlettel, alkotással fogad majd minden kreatív hobbi szerelmes! Elsőként érkezzen egy új festékcsalád, a sűrű, krémes akril és egy vele készített virágos doboz.
A krémes akrilt selyemfényű és metál változatban hoztuk forgalomba. Az új akrilfestékeket műanyag tubusba töltöttük, hogy a használata egyszerűbb és könnyebb legyen. Magas pigment tartamának köszönhetően egyenletes, jó fedést biztosít. Gyorsan szárad így gyorsabban is dolgozhatunk vele. 

A 37 selyemfényű árnyalat mellett 24 metál csillogású változatot is találhatunk a kollekcióban. A hagyományos akrilfestékektől eltérően ez a festéktípus, akár színes 3D stencilminták készítésére is alkalmas. Sűrű és krémes állagának köszönhetően festőkéssel is felvihetjük a felületre, így plasztikus térhatású alakzatokat mintázhatunk vele. Most egy krémes akrilfestékkel stencilezett 3D hatású virágos dobozkát mutatunk nektek. A bemutatott díszes dobozka csak egy az ezer ötletet és lehetőséget rejtő krémes akrilfesték felhasználási módjai közül. Örömteli alkotást kívánunk nektek!


Szükséges anyagok és eszközök:

-          Új krémes akril, selyemfényű és metál ( metál/rose, selyemfényű/baby pink, nimbus, salmon) 
      Alapozó paszta (fehér)
-          Stamperia kerek kartondoboz vagy Pentart háncsdoboz, kartondoboz
-          Penta collection 3D stencil
-          Stamperia ecsetek és festőkés (spatula)


Alapozzuk le a karton vagy háncsdobozunkat fehér alapozó pasztával (gesso).


A világoszöld selyemfényű (nimbus) krémes akrilfestékkel fessük le a dobozunkat. Gyorsan szárad, mire végzünk vele már szinte száraz is.


A alapozott majd festett dobozunk tetejére helyezzünk egy 3D stencilt. A metál rózsaszínű és a három selyemfényű akrilokat egy festőkés (spatula) segítségével simítsuk bele a stencilbe. Random szerűen hagyjuk keveredni a színeket.


A 3D stencilt emeljük le a doboz tetejéről ne várjuk meg, míg a festék elkezd száradni. Ideális és átlagos szobahőmérsékleten rendkívül gyorsan megszárad a vastagon felhordott krémes akril.


Íme, egy magáért beszélő közeli kép a krémes akril 3D hatásáról.


Ilyen árnyalatokban lehet válogatni a 37 féle krémes, selyemfényű akrilfestékeinkből.


Ilyen árnyalatokból lehet válogatni a 24 féle metál, krémes akrilfestékeinkből.


Végül a dobozunk oldalát festőkéssel (spakli) több féle szín keverésével „bevakoljuk”. Minél vastagabban rakjuk a festéket annál plasztikusabb térbeli hatást érhetünk el.

Szöveg, fotó és kivitelezés: Lakbear
Ötlet: Csikós Andrea (Whobbi)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...