2016. szeptember 26., hétfő

Új Pentart termékek - krémes akrlifesték



Az ősz beköszöntével számos új termékkel rukkoltunk elő, melyeket reményeink szerint sok szeretettel és még több ötlettel, alkotással fogad majd minden kreatív hobbi szerelmes! Elsőként érkezzen egy új festékcsalád, a sűrű, krémes akril és egy vele készített virágos doboz.




A krémes akrilt selyemfényű és metál változatban hoztuk forgalomba. Az új akrilfestékeket műanyag tubusba töltöttük, hogy a használata egyszerűbb és könnyebb legyen. Magas pigment tartamának köszönhetően egyenletes, jó fedést biztosít. Gyorsan szárad így gyorsabban is dolgozhatunk vele. 

A 37 selyemfényű árnyalat mellett 24 metál csillogású változatot is találhatunk a kollekcióban. A hagyományos akrilfestékektől eltérően ez a festéktípus, akár színes 3D stencilminták készítésére is alkalmas. Sűrű és krémes állagának köszönhetően festőkéssel is felvihetjük a felületre, így plasztikus térhatású alakzatokat mintázhatunk vele. Most egy krémes akrilfestékkel stencilezett 3D hatású virágos dobozkát mutatunk nektek. A bemutatott díszes dobozka csak egy az ezer ötletet és lehetőséget rejtő krémes akrilfesték felhasználási módjai közül. Örömteli alkotást kívánunk nektek!


Szükséges anyagok és eszközök:

-          Új krémes akril, selyemfényű és metál ( metál/rose, selyemfényű/baby pink, nimbus, salmon) 
      Alapozó paszta (fehér)
-          Stamperia kerek kartondoboz vagy Pentart háncsdoboz, kartondoboz
-          Penta collection 3D stencil
-          Stamperia ecsetek és festőkés (spatula)


Alapozzuk le a karton vagy háncsdobozunkat fehér alapozó pasztával (gesso).


A világoszöld selyemfényű (nimbus) krémes akrilfestékkel fessük le a dobozunkat. Gyorsan szárad, mire végzünk vele már szinte száraz is.


A alapozott majd festett dobozunk tetejére helyezzünk egy 3D stencilt. A metál rózsaszínű és a három selyemfényű akrilokat egy festőkés (spatula) segítségével simítsuk bele a stencilbe. Random szerűen hagyjuk keveredni a színeket.


A 3D stencilt emeljük le a doboz tetejéről ne várjuk meg, míg a festék elkezd száradni. Ideális és átlagos szobahőmérsékleten rendkívül gyorsan megszárad a vastagon felhordott krémes akril.


Íme, egy magáért beszélő közeli kép a krémes akril 3D hatásáról.


Ilyen árnyalatokban lehet válogatni a 37 féle krémes, selyemfényű akrilfestékeinkből.


Ilyen árnyalatokból lehet válogatni a 24 féle metál, krémes akrilfestékeinkből.


Végül a dobozunk oldalát festőkéssel (spakli) több féle szín keverésével „bevakoljuk”. Minél vastagabban rakjuk a festéket annál plasztikusabb térbeli hatást érhetünk el.





Szöveg, fotó és kivitelezés: Lakbear
Ötlet: Csikós Andrea (Whobbi)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...