2016. szeptember 6., kedd

Türkiz levélnehezék nyári kavicsból


Talán mindenki hazavisz valamit magával egy-egy nyaralás vagy kirándulás alkalmával. Hol egy kagylóval, hol egy vízmosta szép kaviccsal emlékezünk vissza a nyári élményekre. Egy vízpartról származó lapos kavicsból készítünk most levélnehezéket az íróasztalunkra. Azért, hogy egy kicsit több legyen az egyszerű kavicsunk, feldíszítjük régi újságpapírból készült papírvirággal. Lássuk lépésről lépésre hogyan készül!



 Szükséges anyagok és eszközök: 

-          média tinta (coral-blue, morning glory, turquoise-green) 
-          média permet-festék (barna)
-          kontúrozó festék (transzparens-átlátszó) 
-          ragasztópisztoly, olló, öngyújtó, szivacsecset, ceruza, műanyag pohár
-          régi gomb, tüll darab
-          közepes méretű kavics
-          régi újságpapír vagy könyvlap


Vegyük elő a megsárgult újságpapírunkat és helyezzünk rá műanyag poharat. Többször rajzoljuk körbe a poharat, lehet több méretű tárgyat is használni. Minimum három korongot vágjunk ki, plusz a tülldarabból is egyet. Az újságkorongokat szabálytalanul igazítsuk virág alakúra ollóval. Ezután vegyük elő a média tintákat és egy szivacsecsettel fessük be az újságpapír-virágainkat. Használhatunk egy színt is de érdekesebb, ha keverednek a különböző árnyalatok.


A médiatintával megfestett virágok és levelek széleit óvatosan égessük meg egy öngyújtóval. Legyünk körültekintőek, mert a médiatinta alkohol tartalmú és gyúlékony. Jobb, ha megvárjuk míg teljesen megszáradnak a festett virágok, így az alkohol nagy része már elpárolog a papírból. A meggyújtott papírszéleket azonnal fújjuk el. Biztonságból készítsünk magunk mellé egy edénybe vizet! Ezután enyhén spricceljük meg a virágokat és a leveleket a barna média permet-festékkel. Ettől még rusztikusabb hatást érünk el.


A kész elemek közepét nedves újjal puhítsuk meg és gyűrjük csokorba őket. Igazgassuk plasztikusan fodros elrendezésbe. A kavicsot és a tülldarabot is enyhén megfesthetjük a médiatintákkal.


Végül a ragasztópisztollyal ragasszuk fel a kavicsra, először a leveleket és a tülldarabot, majd a három virágfejet. A közepére ragasszuk be a festett gombot. Igazítsuk meg a redőket és átlátszó kontúrozó festékkel tegyünk néhány pöttyöt a szirmokra és a levelekre. Ezzel még élőbbé, érdekesebbé tehetjük a virággal díszített levélnehezékünket. A díszített kavicsot nem csak az íróasztalon tudod hasznosítani, de akár ajtótámasz is lehet belőle.




 Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...