2016. szeptember 13., kedd

Mécsestartó őszies hangulatban színes gélpasztával


Itt van az ősz, egyre többet tartózkodunk bent a lakásban. Az esti beszélgetéshez jól jön egy hangulatos fényforrás. Tudtátok, hogy a színes gélpasztát használhatjuk üveg felületre is? Háttérszínnek is kiválóan alkalmas. Most színes gélpaszták felhasználásával díszítettem egy üveg mécsestartót. Egyszerűen, pár lépésből, sejtelmesen átlátszó, de mégis színes, őszies hangulatú mécsestartó lett a végeredmény.



 Szükséges anyagok és eszközök:

- Gélpaszta (sárga és narancs) 
- Üveg és porcelánfesték (arany)
- Express ragasztó
- 3D sablon (stamperia)
- Üveg mécsestartó
- Fém spatula
- Szivacsecset
- Maszkoló szalag (sablon rögzítéséhez)
- Gyöngy vagy strasszkő  



Mivel üveg felületre dolgozunk, nagyon fontos, hogy mielőtt elkezdenénk bármilyen anyagot felvinni a felületre, alaposan zsírtalanítanunk kell. Ezt egyszerű módszerrel is megtehetjük, mosogatószerrel jó alaposan mosogassuk el, majd töröljük szárazra az egész gyertyatartót. Vegyünk ki egy tányérra a narancs színű gélpasztából, töltsük fel a szivacsecsetet és egyenletesen vigyük fel a mécsestartó felületére. Fessük meg a másik oldalát is.


Hagyjuk száradni nagyjából 1 órán át. Itt még nem teljesen száraz a gélpaszta, de a 3D mintát már ki tudjuk rajta alakítani. Maszkoló szalaggal rögzítsük a sablont.


A fém spatula segítségével töltsük ki a 3D sablont a sárga színű gélpasztával.


Óvatosan emeljük le a sablont. Javaslom, hogy fektetve használjuk a sablont ahhoz, hogy szép kontúros legyen a mintánk. Várjuk meg míg megszárad az egyik oldalán a gélpaszta, ez nagyjából vastagságtól függően 2-3 óra.


Alakítsuk ki a másik oldalon is a mintát.


A mécsestartó éleit szivacsecset segítségével pamacsoljuk át az üveg és porcelánfesték arany színével.


Végül, ha megszáradt mindkét oldalon a gélpaszta minta és az üvegfesték is, ragasszunk a minta közepére gyöngyöt vagy strasszkövet.


Jöhetnek az esti beszélgetések hangulatos fényekkel.

 

Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...