2016. augusztus 13., szombat

Konyhai üzenőtábla



Mindig jól jön a konyhába egy üzenőtábla. Ráírhatjuk, hogy mit kell vásárolnunk vagy üzenhetünk a gyerekeknek, hogy hol találják a hűtőben a csokit. Pár egyszerű lépésben megmutatjuk hogyan tudjátok elkészíteni. Az üzenő táblát természetesen tehetjük az előszobába is, vagy más helyekre, ahol éppen szükségünk van rá. 


Szükséges alapanyagok és eszközök:






Ceruzával rajzoljuk körbe a vágódeszkánk felső harmadát a rizspapíron. Hagyjunk rá a széleken néhány millimétert, így a pontatlan illesztést könnyebben korrigálhatjuk utólag. Kenjük be a vágódeszka felső részét és a kivágott rizspapír hátoldalát is a dekupázs ragasztólakkal.


Illesszük a rizspapírt a fafelületre. A két felület közé szorult levegőbuborékokat egy, az ujjunkra húzott nejlonzacskóval és némi dekupázs ragasztólakkal szépen eloszlathatjuk. Ezzel a trükkel megakadályozhatjuk, hogy a ragacsos papírt felkapja az ecset vagy az ujjunk, hiszen a műanyag zacskóhoz nem tapad a ragasztó.


A díszített felület száradása után a szabadon hagyott nagyobb felületet takarjuk le maszkolószalaggal, így a leendő festésünk nem maszatolja össze a dekupázsolt részeket. A 12 féle színben kapható táblafestékek közül mi a country-kék fantázianevű, könnyed kék árnyalatot választottuk. 


A táblafesték száradása után használhatunk az íráshoz Uni Posca krétafilcet vagy hagyományos táblakrétát. Mindkettő nedves szivaccsal eltávolítható a táblafestékkel festett felületről. Legyünk bátrak és használjunk színes krétákat és krétafilceket is.




Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...