2016. augusztus 2., kedd

Ékszertartó és szappantartó kagylóból



Egy érdekes kísérletet mutatunk ma meg Lakbear tolmácsolásában: üveglakkot fogunk használni dekupázsolásra. A munka menete ugyanaz, mint amit a hagyományos eljárásnál megszokhattunk. Most egy kagylóhéj belsejét dekoráltuk ki, mely az üveglakkos dekupázs technikától egyben vízállóvá is vált. Az így kezelt tárgyak, mint ez a kagyló, alkalmas szappantartónak vagy ékszertartónak is. 




Szükséges eszközök és alapanyagok:

-          Üveglakk szett (2x40 ml, 1:1)
-          Stamperia dekupázs rizspapír
-          Egyszer használatos ecsetek (használt ecsetek)
-          Olló, műanyag pohár és keverőpálca
       Fésűkagyló



Első lépésként vágjuk ki a dekupázsolni szánt mintákat. A kivágott dekoráció széleit rojtozzuk ki, hogy szebben simuljon majd a felületen a minta. Az ollónk hegyével ezt a műveletet könnyen elvégezhetjük. A másik lehetőség, hogy finoman tépkedjük körbe a mintát.


Vegyük elő az üveglakk készletünket. A csomagban találunk, A és B komponenseket valamint egy-egy mérőedényt és egy részletes használati utasítást, melyben megtalálható az anyag alkalmazására vonatkozó összes fontos információ. Öntsünk a két mérőedénybe egyforma mennyiségű üveglakk komponenseket (1:1 arány).


A használati utasítás alapján dolgozzunk! A két komponenst (A és B) öntsük át egy eldobható műanyag pohárba, amelyben alaposan keverjük össze az üveglakkot. Erre a plusz edényre azért van szükség, mert a mérőedényeket szeretnénk máskor is használni, és mert az üveglakk így egyenlő mennyiségben elegyedik. Úgy alkalmazzuk az üveglakkot, ahogyan a dekupázs ragasztót használnánk. Fontos, hogy egy olyan ecsettel dolgozzunk, amelyet munka után kidobhatunk. A mérőedényeket megjelölhetjük, hogy legközelebb is tudjuk melyik-melyik volt. Egy háztartási törlőkendővel töröljük őket szárazra használat után. Az üveglakkal kezelt felületet legalább 24 óráig hagyjuk kötni, a teljes kikeményedés 48-72 óra. Ügyeljünk, hogy ezalatt az idő alatt senki ne nyúljunk bele és lehetőleg a portól is óvjuk a tárgyat.


A teljes száradást követően el is készültünk. Az üveglakk kellően ellenálló, így mindennapos használati tárgyaknál nagyon jól alkalmazható.

Az technika Lakbear saját ötlete és nem azonos az úgynevezett csempetechnikával!

Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...