2016. július 30., szombat

Mézeskalács szív tükör



Készíthetünk házilag is tükröt magunknak egy vastagabb kartonból és egy darab tükörből. A forma és a díszítés mindenkinek a saját ízlése szerint változhat. Mi most egy népies mintákkal ellátott szív alakú tükröcskét készítettünk, melyen bemutatjuk nektek a néhány lépésből álló munkálatokat.



Szükséges anyagok és eszközök:


Rajzoljunk egy hosszában félbehajtott lapra szív sablont, hogy biztosan szimmetrikus legyen a karton alapunk. Használhatunk vonalzót és körzőt, ha pontosabban szeretnénk dolgozni.


A sablont nyissuk ketté és a kartonra helyezve rajzoljuk körbe. Vágókéssel vagy ollóval vágjuk ki a kartonból a szívformánkat. Ragasszuk középre a kisméretű tükröt melyet bármelyik hobbiboltban beszerezhetünk.


Az univerzális kontúrozó festékkel mely bármilyen felületre alkalmazható, rajzoljunk tetszés szerinti mintákat a tükör köré. Ha pontosabban szeretnénk dolgozni, előrajzolhatjuk a kartonra a megtervezett mintát. 


Ha megszáradt a kontúrozóval készült minta, a kiválasztott dekorfestékkel az egész felületet lekenjük. Használhatunk egy bizonyos színt, de keverhetjük a dekorfestékeket egymással. 


Végül a domború mintákat emeljük ki metál viaszpasztával (bronz). Legegyszerűbben az ujjbegyünkkel felvitt viaszpasztát lehet a legszebben eloszlatni a síkból kiemelkedő részeken.


Az elkészült tükrünk hátuljára tehetünk akasztót, így a falra is feltehetjük.


Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...