2016. június 22., szerda

Visszamosott koptatás

Kopottas hatást nem csak csiszolópapírral érhetünk el. A bemutatásra kerülő technika jó választás azoknak, akik érzékenyek a porra, ám mégis szeretnének régies hangulatot kölcsönözni dísztárgyaiknak. Egy régi képkereten mutatjuk be a technikát, mely tényleg nem nagy ördöngösség.




Szükséges anyagok és eszközök:

-          régi képkeret
-          krémfehér és olajfazöld dekorfesték
-          színtelen (transzparens) viaszpaszta 
-     antikoló  paszta, umbra
-          ecset, szivacs


A megtisztított képkeretet a sötétebbik dekorfestékkel (olajfazöld) lealapozzuk. Száradás után a világosabb (krémfehér) dekorfestékkel lefestjük az egész képkeretet. Nem várjuk meg, hogy megszáradjon ez a világosabb második réteg, hanem még frissen, a festést követően egy kissé nedves szivaccsal letöröljük a festéket a koptatandó területekről. A szivacsot gyakran cseréljük, vagy mossuk ki, hogy a letörölt festéket ne kenjük vissza a felületre.


A teljes száradás után a dekorfestéket tartósabbá tesszük egy kis átlátszó viaszpasztával. Ez szép fényt biztosít a felületnek és rögzíti a festéket is. A hajlatokban egy ecsettel umbra színű antikoló pasztával mélyítjük a világos és sötét kontrasztot. Az antikoló pasztát enyhén visszatöröljük, hogy az ecsetnyomokat eltüntessük.



A visszamosott koptatási technikát, alkalmazhatjuk bútorokon is vagy egyéb dísztárgyakon.


További koptatási technikákról egy korábbi bejegyezésünket is érdemes itt olvasni!

Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...