2016. június 22., szerda

Visszamosott koptatás

Kopottas hatást nem csak csiszolópapírral érhetünk el. A bemutatásra kerülő technika jó választás azoknak, akik érzékenyek a porra, ám mégis szeretnének régies hangulatot kölcsönözni dísztárgyaiknak. Egy régi képkereten mutatjuk be a technikát, mely tényleg nem nagy ördöngösség.
Szükséges anyagok és eszközök:

-          régi képkeret
-          krémfehér és olajfazöld dekorfesték
-          színtelen (transzparens) viaszpaszta 
-     antikoló  paszta, umbra
-          ecset, szivacs


A megtisztított képkeretet a sötétebbik dekorfestékkel (olajfazöld) lealapozzuk. Száradás után a világosabb (krémfehér) dekorfestékkel lefestjük az egész képkeretet. Nem várjuk meg, hogy megszáradjon ez a világosabb második réteg, hanem még frissen, a festést követően egy kissé nedves szivaccsal letöröljük a festéket a koptatandó területekről. A szivacsot gyakran cseréljük, vagy mossuk ki, hogy a letörölt festéket ne kenjük vissza a felületre.


A teljes száradás után a dekorfestéket tartósabbá tesszük egy kis átlátszó viaszpasztával. Ez szép fényt biztosít a felületnek és rögzíti a festéket is. A hajlatokban egy ecsettel umbra színű antikoló pasztával mélyítjük a világos és sötét kontrasztot. Az antikoló pasztát enyhén visszatöröljük, hogy az ecsetnyomokat eltüntessük.A visszamosott koptatási technikát, alkalmazhatjuk bútorokon is vagy egyéb dísztárgyakon.


További koptatási technikákról egy korábbi bejegyezésünket is érdemes itt olvasni!

Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...