2016. május 31., kedd

Srtuktúrpaszta - ahogyan nem is gondolnád

Ebben a bejegyzésben egy olyan új ötletet mutatok, amiből kiderül, hogyan is használhatod a struktúrpasztát a szokásos téli-havas effekten kívül. Lássuk hogyan dobhatod fel egy nem bonyolult, ám annál érdekesebb megoldással dobozodat!




Szükséges anyagok és eszközök:

-fadoboz
-szalvéta
-alapozó festék
-akrilfesték (oliva, piros, bordó)
-dekupázs ragasztólakk
-matt lakk
-struktúrpaszta
-ecsetek, szivacs, festőkés
-csiszolópapír


Elsőként csavarozzuk le a zárat és csiszoljuk meg a felületet. Alapozzuk le a dobozt körben mindenhol.


 Az alapozás nem csak a festék tapadását segíti hanem lezárja a porózus felületet, így az a későbbiekben nem szívja be a festéket, vagy kevesebb festékre lesz szükség és az is könnyebben kenhetővé válik.


Száradás után piros és bordó akrilfestékkel alakítjuk ki a doboz alsó részének csíkos mintázatát.
A festéket vízszintesen hordjuk fel. A pirosak közé egy kevés bordót vegyítünk, majd az egészet lendületes mozdulatokkal egybemossuk. Korábban már készítettünk egy videót, ahol szintén ezzel a módszerrel készült a doboz oldala. Ha segítségre van szükséged itt tudod megnézni.


Most következik a struktúrpaszta. A doboztető oldalait vékonyan kenjük be egy festőkéssel. Nem baj ha egyenetlen, sőt törekedjünk is rá, hogy ne sima legyen a felület. Fontos azonban, hogy vékony réteget hozzunk létre, különben nagyon elnehezíti a dobozt.


Miután megszáradt a paszta (ez lehet a rétegvastagságtól függően 0,5-1 óra) ragaszthatjuk a szalvétát. A felületet vékonyan ragasztózzuk be a dekupázs ragasztólakkal és terítsük rá a szalvétát.


Miután jól belesimítottuk, felülről is kenjük át, de most már bőven adagolva a ragasztót.


A túllógó részeket most nem csiszolópapírral szedjük le, hiszen a struktúrpasztát nem szeretnénk lecsiszolni, hanem finoman letépkedjük. Mivel a ragasztó eláztatta a szalvétát, óvatosan eltávolíthatjuk a felesleget.


Olíva színű akrilfestékkel fessük be a struktúrpasztát. A rücskös felületet több irányból kenjük át, de az sem baj, ha véletlenül kimarad néhány pici pötty, annál érdekesebb lesz a dobozunk.


Zárásként matt lakkal lakkozzuk le.


Szalaggal vagy csipkével tovább díszíthetjük a dobozunkat.


A zárat csavarozzuk vissza, és el is készültünk! 

TIPP: Természetesen bármilyen nekünk tetsző szalvétát használhatunk. Amennyiben szép, harmonikus összhatást szeretnénk, a színek kiválasztásához a szalvétán szereplő színekből válogassunk!
 


 Ötlet, fotó és kivitelezés: Kalmár Tímea - DecoMűhely

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...