2016. május 26., csütörtök

Egy kiállítás képei - 2.



Folytatjuk sorozatunkat az idei frankfurti kiállításon bemutatott installációkról és az azokon megjelenő, különleges hatásokról. Ezúttal a fémes felületeket vesszük nagyító alá, melyekkel rendkívül látványos eredményt érhetünk el főleg, ha nem csupán a klasszikus aranyat, ezüstöt, bronzot és rezet  használjuk, hanem a többi színt is bátran kombináljuk!



A Pentart metál akrilfestékek nagyon sok színben kaphatóak, melyekből fémesen csillogó, színpompás felületeket készíthetünk. Jó példa erre az a kerámia bortartó és falikép, melyek négyzethálós mintájának elkészítése igazán nem nagy ördöngösség, mégis rendkívül különleges hatást kelt.

Vegyünk egy használaton kívüli kártyát (ami finoman hajlítható), vagy vágjunk magunknak ki egy téglalapot egy keményebb fóliából. Ecset segítségével vigyük fel egy vastagabb festékcsíkot a kártya éléhez közel.


Helyezzük a kártyalap élét a felületre, majd pedig az ujjunk segítségével nyomjuk rá a festékes részt a felületre és határozott mozdulattal húzzuk végig rajta.


Ugyanezzel az eljárással, vigyünk fel egy másik színt is, ezúttal azonban derékszögben elforgatva a felületet, vagyis keresztezzük az előzőleg felfestett csíkot.


Nincs más dolgunk, mint ezt a folyamatot ismételgetni, miközben váltogatjuk a színeket, így kialakul a négyzethálós minta.


Amikor készen van a négyzethálónk, jöhet a szélek kiemelése egy klasszikus fém színnel, például bronzzal. Tegyünk ki egy kevés festéket egy tányérra, majd a kártyánk hosszabbik élét mártsuk bele a festékbe. Ezúttal csak egy vékony festékrétegre van szükségünk.


A kártya élének segítségével húzzunk csíkokat a négyzetek széleihez, vagy akár magára a négyzetekre is.


Ezt a technikát bátran alkalmazhatjuk, akár domború felületeken is!


Reméljük ez a technika is elnyerte a tetszéseteket, hamarosan folytatjuk a sorozatot! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...