2016. április 23., szombat

Táblafesték, ami kiégethető

Reméljük láttátok az Otthon a kertben mai adását, amelyben Judit a táblafestékeinket használta a virágkaspóhoz és a hozzá tartozó beszúrható táblához! Most a táblafesték egy másik felhasználás módját mutatjuk meg, ráadásul egy olyan verzióját, amelyet ki is lehet égetni, így mosogatógépben is moshatóvá válik a vele készített tárgy. Irány a konyha!






Felhasznált alapanyagok és eszközök:

Először a befőttesüveg kupakját fessük le a szivacsecset segítségével, finoman ütögető, pamacsoló mozdulatokkal. 


Ezt követően a maszkolószalag segítségével jelöljünk ki egy nagyobb, téglalap alakú területet a befőttes üvegen. 


Kenjük fel a táblafestéket két rétegben ecsettel vagy szivacsecsettel, a rétegek száradása között legalább 1 óra száradási időt hagyjunk.


Finoman húzzuk le a maszkoló szalagot, amíg még nedves a festék.


Amíg a festék szárad, vágjuk le két csíkot a szalagból (amely biztosan hosszabb, mint a téglalap rövidebb oldalainak hossza). A szalagok egyik felét kenjük be az öntapadós ragasztóval és hagyjuk megszikkadni.


Amennyiben a festék esetleg egy kicsit befolyt a maszkoló szalag alá, egy fogpiszkálóval kijavíthatjuk a széleket.


Ezt követően szintén a fogpiszkáló segítségével kaparjunk indás mintát a téglalap széleihez közel eső részeken tetszés szerint. Amíg a festék már tapintásra száraz de még valójában friss, addig könnyen visszakaparható. 


Ragasszuk fel a szalagokat az üvegre és vágjuk őket méretre. Tekintettel arra, hogy a szalagokat öntapadó ragasztóval kezeltük, így azokat bármikor könnyedén le tudjuk majd húzni az üvegről, például ha sütőbe vagy mosogatógépe tennék, majd pedig ugyanilyen könnyen vissza tudjuk tapasztani a helyére.



A teljes száradást követően (24 óra), égessük ki az üveget 160 fokos sütőben, 10 percig, vagy pedig mikrohullámú sütőben 700 Watton, szintén 10 percig. Az égetést követően az üveg vízállóvá válik és mosogatógépben is tisztítható lesz. 


Készen is vagyunk! Nincs más hátra, mint megtölteni az üveget és krétával ráírni annak tartalmát. A kréta írást egy nedves szivaccsal vagy ronggyal bármikor letörölhetjük. A maradék szalagot kössük az üveg nyakára egy helyes kis masnival!



Nézd vissza a táblafestékről készült videónkat itt:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...