2016. április 18., hétfő

A sokoldalú lazúrgél



Az Otthon a kertben hétvégi adásában Judit egy szerszámosládát készített, melyhez zöld és barna lazúrgélt használt. Az adást visszanézhetitek itt.
 
Ehhez kapcsolódóan úgy gondoltuk, hogy megmutatjuk mi mindenre használható még a lazúrgél!  Egy olyan dobozt mutatunk most Nektek, amit nem csak ezzel festünk, de ezzel is díszítünk!



 
Szükséges anyagok és eszközök:



Először fessük le a dobozt belsejét a lazúrgéllel. A géles állagnak köszönhetően a festék nem csöpög, könnyű vele dolgozni, a fa hamar beszívja és hamar meg is szárad, kb. 20 perc alatt.

Ezt követően fessük le kívülről is. Látható, hogy a lazúr szépen befogja a fát, mégis láttatni engedi az erezetét, meghagyva így a természetes hatást. Ne felejtsük el átkenni a doboz alját sem!

Miután a doboz teljesen megszáradt, helyezzük rá a stencilt és kenjük bele a festőkés segítségével a lazúrgélt. Óvatosan dolgozzunk, hogy a minta alá ne kerüljön a festékből!


Egy fa spatulával húzzuk le a felesleges festéket a felületről. Ügyeljünk rá, hogy mindenhonnan eltávolítsuk a felesleget, így a minta mindenhol egyforma vastagságú lesz.

Óvatosan húzzuk le a stencilt, nehogy felsértsük a mintát.


Hagyjuk, hogy teljesen megszáradjon, ami kb. 1-2 órát igényel.


Készen is vagyunk! Lakkozásra nincs szükség, ugyanis a gél nem csupán színt ad a fának és díszítésre is alkalmas, de ezen felül még kezeli is a fát! Mi mondtuk, hogy sokoldalú!


TIPP: Ennél a romantikus doboznál is használtuk a lazúrgélt!


A felhasznált termékeket keresd viszonteladóinknál!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...