2016. január 19., kedd

Steampunk farsangi maszk

Közeledik a farsangi időszak,  ami a kreatív jelmezek és díszes maszkok szezonja! Most egy látványos, mégis nagyon könnyen elkészíthető ötletet mutatunk, amihez nem is kell sok alapanyag.

Az elkészítéshez bármilyen alapot használhatunk, lehet műanyag vagy papír, de akár dekorgumi is. Persze a legstílusosabb, ha mindjárt Velencéig megyünk egy eredeti maszk alapért, ahogy ezt Boda Gabi is tette, hisz ezt a maszk az ő munkája.


Első lépésként Express- vagy hobbiragasztóval rögzítsünk a maszkon mindenféle "pasis" apróságot, fafigurát (lakatot, kulcsot, fogaskereket stb.), fémveretet, láncot, a lényeg, hogy összhangban legyenek.


Ezután fessük le fekete matt akrilfestékkel, az egész maszkot, ügyelve arra, hogy a kis formák közti résekbe is kerüljön festék.


Száradás után arany viszpasztával kenjük át az egész felületet, ott is, ahol nincsenek kidomborodó díszek.


Hordjuk fel a klasszikus repesztőlakk első fázisát a díszítetlen részre, de ne mindenhova!  Amikor megszáradt a második fázist is vigyük fel, ezt viszont mindenhova, hogy egyenletes legyen a fedés.


A kialakuló repedéseket umbrával emeljük ki, amit ronggyal dörzsöljünk a felületbe és a felesleget is azzal töröljük vissza. Végül oldószeres lakkal kenjük át az egészet, hogy tartósabb legyen  végeredmény.




Dekoratőr: Boda Gabriella

Korábbi farsangi maszk ötleteinket ITT és ITT találjátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...