2015. október 18., vasárnap

ÚJ TERMÉK: Kétkomponensű öntőpor rendszer

Szoktatok gipszet önteni? Akkor ezt az új termékünket nagyon fogjátok szeretni. Az öntőpor rendszerrel készült formák ugyanis a gipsz sima tulajdonságát ugyanúgy magában hordozzák, csakhogy törhetetlenek is lesznek!


Az öntőpor rendszer egy A és egy B komponensből áll. Ezeket mindig a megfelő arányban kell összekeverni: 2 rész B komponenshez mindig 1 rész A komponenst kell adni. A termék kisebb és nagyobb kiszerelésben is kapható, de mindkét esetben eleve ilyen arány szerint vannak a tégelyekben kimérve.


Ha csak kisebb mennyiségre van szükségünk, mindig használjunk mérőedényeket az arányok pontos kiméréséhez. A kikevert elegyet öntőformába öntsük, ami lehet szilikon vagy polietilén is. A szilárdulási idő kb. 30-35 perc.

Nézzétek meg videón, milyen egyszerűen lehet dolgozni vele és azt is megmutatjuk, hogyan lehet márványos hatást elérni:


TIPP: a formaöntéshez szükséges por mennyiségét megállapíthatjuk, ha a kiválasztott öntőformát megtöltjük a B komponenssel, majd miközben a keverőedénybe áttöltjük, a termékhez mellékelt mérőedénnyel megmérjük a térfogatát. Így az A komponensből a mért B kompons felét kell hozzáadnunk!

FONTOS: Az elegy vízzel nem hígítható!!! A massza színezésére csak és kizárólag pigment paszták alkalmasak, amikkel teljesen homogén vagy márványhatású végeredmény érhető el!
Akrilfestékkel, dekorfestékkel vagy bármilyen más termékkel nem színezhető a kikevert massza, mert nem fog megkötni!


A kiöntött formát számtalan módon lehet dekorálni: festeni, patinázni, antikolni, viaszpasztázni, dekupázsolni és még sorolhatnánk...





3 megjegyzés:

  1. Üdv, az érdekelne, hogy pl. fülbevaló akasztót, vagy pl. strasszokat mivel lehet ragasztani a Decor Clayből készült tárgyakra?
    Köszönöm
    S. Zs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rakd bele míg még folyékony az anyag és beleköt! És akkor biztos nem is fog leesni róla! ;)

      Törlés
    2. Ha kiöntőformát használ, nem tudja belerakni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...