2015. április 3., péntek

Húsvéti tojástartó festés gyerekekkel

Amikor gyerekek veszik a kezükbe az ecsetet, akkor minden színnel, formával kapcsolatos tanult, berögzült szabály egy perc alatt felborulhat. Ha ők úgy gondolják, hogy egy nyúl bátran lehet neon sárga, akkor ott nincs mese, a nyúl sárga lesz. A Pentart húsvéti fa tojástartó szetteket, ecsettel és a Pentart egyik új termékével, a lazúrgéllel együtt gyerekek kezébe adtuk és hagytuk őket alkotni.


A majdnem iskoláskorúak bizony már kevesebbszer festenek neon nyulat. Ecsetvezetésük egyre biztosabb és a színekből szeretnek sokat, sokféleképpen, minden finomkodás nélkül használni. A húsvétra készülődő kis hobbi festőknek bőven volt lehetőségük a színek között válogatni, hisz az új lazúrgél termék színskálája igen széles. A Pentart eddigi lazúrjától állagában tér el az új termék.
 
 
Sűrűbb, így gélszerű állagának köszönhetően felhasználóbarátabb, bátran kezébe adható már az egész kicsiknek is.


A húsvéti tojástartók könnyen összeállíthatóak. Négy különböző típus közül lehet választani a virágmintástól, a nyuszis, báránykáson át a tyúkanyósig.


Már önmagában móka egy kisgyereknek, hogy a helyére illeszti a darabokat. A biztos tartás érdekében Pentart Expressz ragasztót érdemes használni. Gyakorlatban is tapasztalható volt az ’expresszség’: pillanatok alatt fixálni lehetett a tojástartó kordély részeit és a többi alkatrészt is.


A lazúrok vizes bázisúak, így nincs kellemetlen szaguk. Egy rétegben használva is telt színes felületeket kapunk.




A bárányos és a nyuszis tartónál hópasztát is bevetettünk. Ezzel olyan strukturált felületet kaptunk, amivel a bárány bongyorkás bundája és a nyuszi szőre életszerűbb lett.



Akár az ünnepi asztal díszítésére, akár a locsolók megajándékozására készüljenek is a tojástartók, a gyerek bevonása a készülődésbe és az együtt töltött idő már emlékezetessé teheti az idei húsvétot.



Ötlet, fotó és szöveg: BorsaBox

Amit a lazúrgélről tudni érdemes:

Vizes alapú, gél állagú. Könnyen, egyszerűen felvihető a felületre, így gyerek- és felhasználóbarát. Nincs kellemetlen szaga. Ecsettel, szivacsecsettel egyaránt jól alkalmazható, stencilezésre is alkalmas.  Már egy rétegben is szépen fed. Beltéri lazúrgélből 12 szín közül lehet választani, míg az időjárási viszontagságoknak is ellenálló kültéri lazúrgél 8 színben érhető el.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...