2015. április 1., szerda

Festett vázák húsvétra

Nyakunkon a húsvét! A konyhapulton lassan bandába állnak a csoki nyuszik, a sonkák a főzővízből a saláta levelekre huppannak és az ünnepi dekorációk is kezdenek előbújni rejtekhelyükről. Aki szeret barkácskodni, hobbizni, arra bizony a tojásfestés üdítően hat így az ünnepi készülődés közepén. Mi lenne, ha tovább erősítenénk a húsvét pihentetőbb mivoltát? Ha már az ecseteket beizzítottuk a tojások kipingálására, ne tegyük el őket: fessük ünnepi hangulatúra a csupasz üveg vázákat is.
Szende íriszek, tulipánok fegyelem: Idén DIY vázába kerültök!


Hozzávalók:

-    4 db egyforma váza
-    Alapozó - Acrylic primer
-    Gyöngyház akrilfesték – sárga, kék
-    Matt akrilfesték – fehér
-    Vizesbázisú fényes lakk
-    Ecset, szivacsecset
-    Maszkolószalag


Az áttetsző üveget mosd meg, töröld szárazra, majd szivacsecsettel vigyél föl egy réteg alapozófestéket. 


Szivacsecsettel, finom ütögető mozdulatokkal dolgozz. Az első réteg száradását követően, ha látsz hiányosságokat a fedésben, ismételd meg az egészet még egyszer. Az alapozó feladata, hogy egy megfelelő tapadó réteget alakítson ki a felületen, hisz a csúszós üvegen az akril nem tud jól megtapadni.


Ha az alapozás kész és száraz a festék, vedd elő a gyöngyház akrilokat. Ennél a váza szettnél négy vázát festettünk át. Ebből az egyik gyöngyház kéket, egy másikat gyöngyház sárga színt kapott. A fennmaradt másik két vázát, fehérre festettük le.


A fehér vázákat csíkokkal dobtuk fel, melyek kialakításhoz maszkolószalagra volt szükség. A szalag segítségével alakítsd ki a sávokat, majd az így kijelölt területeteket fesd le hol sárga, hol kék színűre. Veheted alapul a képeken látható mintát is vagy el is térhetsz tőle és készíthetsz valami egészen mást, például függőleges lefutású sávokkal díszítettet.


A festéshez használhatsz kis fejű laposecsetet is, ezzel pontosabban tudsz egyenes vonalat húzni.


Ha elkészültél a sávok festésével, fényes, vízbázisú lakkal fesd le a vázákat, ettől vízálló lesz a felület. A szende tulipánok az új vázát meglátva biztos belepirulnak a látványba!



Ötlet, fotó és szöveg: BorsaBox

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...